Kövessen minket a Facebookon!

Hogyan érheted el a folyton változó ügyfelet?

A változások folytonossága olyan eget rengető közhely, hogy jobb bele sem kezdeni. De mit mondjunk helyette? Talán azt, hogy akárcsak az ügyfelek, úgy a marketingszakemberek is őrült tempóban változnak. 2020 rátett erre a változási sebességre egy lapáttal, úgyis mondhatnánk, hogy rakétaként lőtte ki magát, amire csak kevesen tudtak biztonsággal felkapaszkodni.

Lemaradtál valamiről?  Vagy el sem indult még ez a rakéta? A vásárlók vagy a marketingesek diktálják a tempót? Sosem szabad megfeledkezni a célközönségről és figyelmen kívül hagyni az élethelyzetüket, hiszen ők lesznek a vásárlóid, és ők azok, akiket vagy utolérsz vagy elbúcsúzol tőlük. Ha jól sejtjük, nálad is az előbbi lenne a cél, ezért nézzük is meg, hogyan érheted el a folyton változó ügyfeleidet?


Követelik a digitális átalakulást


Marketing szakemberként nem kérdés, hogy tisztában vagy a digitalizáció elterjedésével, a célcsoportod felhasználói szokásaival. Idén már végképp nem tévesztheted szem elől azt a gyors átalakulást, bővülést, amit a legkülönfélébb, sokszor az újonnan beszippantott korcsoportok is megkövetelnek.

A vezető márkák éppen ezért mostanra „digitálisabbak” és empatikusabbak lettek, mint valaha. Ez az átalakulás ugyan nem a járványnak köszönhető, a sebessége viszont erősen összefügg ezzel az elhúzódó állapottal.


Új lehetőségekhez új igények jelennek meg


Bizonyos lehetőségek széleskörű elterjesztését követően az igények is változnak. A jó dolgok iránt elvárást, a kellemetlenségek irányába ellenállást támasztanak a felhasználók. A digitalizált orvoslás, bevásárlás, ügyintézés, online előfizetések, újságok, játékok, tanulási lehetőségek, podcastok mind-mind milliónyi új embert győznek meg arról, hogy mindez természetes és megszokott.


Szólítsd meg őket személyesebb hangnemben!


Sokkal fontosabbá vált az empatikus figyelem a márkák részéről. Fontos, hogy minél befogadóbb és a világra érzékeny tartalom szülessen, ne pedig egy harsány reklám, amiből amúgyis rengeteg van már, és amitől fejvesztve menekülnek az ügyféljelöltek. 2021-ben személyre szabottabb ajánlatokkal kell készülnie annak is, aki tömegeket szólít meg. Hogyan? Például úgy, hogy a márkahangját egy szerethető és valahol tökéletlen ember formájában építi fel vagy akár jeleníti meg egy valódi ember személyében.

Az ismerősség érzése gyönyörködtet, a beszélgetés feltölt, a meghallgatás pedig bizalmat ébreszt. Érdemes ezt a hangnemet, ezt a stílust is kipróbálni az idei évben, mert nagyon úgy fest, hogy a közönség jelenleg jobban keresi az autentikus, izgalmas, de mégis emberi léptékű tartalmakat.

Követnéd a változásokat, de nincs elég időd erre? Keress meg bennünket, hogy segíthessünk!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média