Kövessen minket a Facebookon!

A sötét mód még kimaradt a mobil appban – most bevezetik!

Több hónapnyi tesztelés után a platformokon elérhető sötét mód bevezetése után, most végre a a fő mobilalkalmazásában is bevezeti ezt a szemkímélő módot a Facebook. Vajon tényleg a szemünk kímélésére használjuk a beállítást, vagy csak megszokás kérdése, hogy beállítjuk-e, és aztán mindig úgy használjuk?

Kitérünk erre a kérdésre illetve betekintünk a színfalak mögé is, hiszen egy ilyen módosítás mögött jóval több munka rejlik, mint gondolnánk. Október 30-án erősítette meg a Facebook, hogy sikerül bevezetni a Facebook mobil appban is ezt a módozatot. Szóval egy egészen új funkcióról beszélhetünk ezen az utoljára hagyott platformon.


Thank you for dark mode!


A bemutató videóban, amit a funkció mobil appos bevezetéséről készítettek, még a dark mode rajongók kedvence: Jane Manchun Wong is helyet kap. A dark mode beállításnak ugyanis elkötelezett hívei vannak. Ezt akár a saját ismerősi körünkben is megfigyelhetjük.

Akadnak ugyanis olyanok, akik kifejezetten kedvelik ezt a megjelenést. Éjjel-nappal ezt a módot használják nem csak az alkalmazásokban, de a mobilkészülék és asztali gépek minden más lehetséges beállításánál is.

Eddig már hozzáadták a Messenger-t, a Facebook Lite-ot, a WhatsApp-ot és az Instagram-ot. A Facebook szintén sötét módot adott hozzá az asztali alkalmazáshoz a márciusi frissítéskor, most pedig utolsó „gyermeke”, a Facebook mobil app is besötétíthető.


Mégis ki használja szemkímélő beállításként?


Ugyan a beállítás elsődleges szempontja az esti, éjszakai, egyszóval sötétben böngészés megkönnyítése volt, a funkció mégis sokak állandó kedvencévé vált. Kevés embert ismerünk, aki ki-bekapcsolgatná a módozatokat.

Sokkal inkább jellemző, hogy kiválasztjuk a nekünk szimpatikusat, majd folyton ezt használjuk. De fontos felhívni a figyelmet tehát arra, hogy alapvetően a ki-bekapcsolással érhető el a szemkímélő hatás, amit innentől minden Facebook felületen hasznosíthatunk.

Sokkal inkább jellemző, hogy kiválasztjuk a nekünk szimpatikusat, majd folyton ezt használjuk. Fontos felhívni a figyelmet tehát arra, hogy alapvetően a ki-bekapcsolással érhető el a szemkímélő hatás, amit innentől minden Facebook felületen hasznosíthatunk.

Ha kérdésed van a Facebook marketinglehetőségeiről, elkélne egy kis segítség a komplett stratégia kidolgozásában, akkor keress minket bátran!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média