Kövessen minket a Facebookon!

Gyakran ismételt kérdések és beállítások kezdő Facebook-hirdetőknek

Ha még nem hirdettél a Facebook-on vagy hirdetéseid nem hozták meg a kívánt eredményt, íme néhány hasznos tipp és tudnivaló a beállításoktól a kreatív tartalmon át a nyomon követésig. A Facebook-hirdetésekkel kapcsolatos leggyakrabban feltett három kérdésre is választ kapsz.


Mennyibe kerül a Facebook-hirdetés?


A költségek nagyon különbözőek lehetnek. A költségeket befolyásoló tényezőket viszont ismerjük:

  • Időzítés: a hirdetés időpontja és napja.
  • Stratégia az összeget illetően: A legkisebb összeg vagy egy meghatározott keret.
  • Hirdetéselhelyezés: A jobb versenyhelyzetű hirdetések költsége magasabb.
  • Hirdetésrelevancia: Az elköteleződést, a minőséget és a konvertálást illető alacsony besorolás növelheti a költségeket.
  • Célközönség: A jobb versenyhelyzetű közönség megcélzása többe kerül.

Hogyan működik a hirdetés a Facebook-on?


A Facebook-hirdetések kampányok szerint rendeződnek. Egy Facebook-kampányban egy vagy több hirdetés is szerepelhet.

A hirdetések tartózkodási hely, demográfiai és profilinformáció alapján célozzák meg a felhasználókat. A hirdetés a felhasználó hírfolyamában jelenik meg. A megtekintéseket a Facebook megjelenítésekként rögzíti, a like-okat és a kommenteket pedig elköteleződésként.


Megéri a Facebook-on hirdetni?


100 százalékig megéri a Facebook-on hirdetni, ha szeretnél láthatóbbá válni, több látogatót, majd leadet generálni, és őket vásárlóvá konvertálni.


Kezdj hozzá most!


Első lépésként be kell állítanod a Facebook Ads Manager fiókodat. Lépj be a Facebook-ra. A jobb felső sarokban a menüből válaszd ki az Ad-et. Ott bal oldalon lent kattints a Got to Ads Manager feliratra. A Create fülre kattintva el is indíthatod a kampányt.

Meg kell határoznod a hirdetésed célját. A láthatóságot szeretnéd növelni? Vagy az elköteleződést? Esetleg több eladást akarsz generálni? A Facebook 11 lehetőséget ajánl fel, melyek közül egyet kell választanod.

Amikor a célközönséget beállítod, tartsd szem előtt, hogy a legtöbb hirdető számára előnyös, ha a hirdetése célközönsége már ismeri a brandjét. Azaz a régi és jelenlegi vásárlók, a honlaplátogatók, a Facebook-oldal követői tökéletes választás.

Ha beállítottad a büdzsét, az ütemezést illetve hogy hol jelenlen meg a hirdetés, következhet a kreatív.


A cím a legfontosabb


A címsor befolyásolja az átkattintási arányt (CTR) és a kattintásonkénti költséget (CPC). Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy az emberek 59%-a csak a címsort olvassa el, mielőtt hozzászól vagy megosztja a tartalmat! A Facebook szerencsére lehetővé teszi, hogy több A/B tesztet is elvégezz, hogy megtudd, melyik címre reagálnak leginkább.

Néhány tanács: legyen a cím rövid, legyenek benne érzelmes szavak (mint „instant”, „szabad”, „most”, „te”), legyenek benne számok, keltse az üzenet a sürgősség érzetét (így válthatsz ki reakciót), tegyél fel sok videót.  

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: searchenginejournal.com


Szubjektív Média