Kövessen minket a Facebookon!

Akkor használjuk a YouTube-ot marketingre

Korábbi cikkünkben már esett róla szó, hogy miért érdemes a vállalkozásod számára saját YouTube-csatornát létrehoznod. Ha elhatározásra jutottál és szeretnéd videókkal képviselni a brandedet, most megosztjuk veled, hogy lehetsz igazán eredményes!

Minőségi videós tartalommal könnyedén meggyőzheted a nézőidet szakértelmedről – éppen ezért a csatornádnak is azt a profizmust kell képviselnie, amit te. Hogy ez megvalósulhasson, több tényezőt is érdemes figyelembe venned, amelyek alapján érdekes, izgalmas és nem utolsó sorban informatív tartalmakkal láthatod el követőidet.


Tervezés és megvalósítás


Mint az élet legtöbb területén, a YouTube-on is elengedhetetlen, hogy mielőtt belevágnál a munkába, eldöntsd, mit szeretnél vele elérni. Több kattintást? Vagy inkább új ügyfeleket? Kapcsolatot tartanál a már meglévő klienseiddel? Ezeket a szempontokat figyelembe véve megtalálhatod a legmegfelelőbb témákat és műfajokat a videóidhoz.
Az első lépést követően válaszd ki, miről szeretnél videót készíteni! Minden ágazat rendelkezik a saját trendjeivel – ezeket kell majd a saját, egyedi termékeidhez és szolgáltatásaidhoz igazítva videós formába öntened.
A cím mellett az is lényeges, hogy gondosan válassz indexképet. Ezt látja meg elsőként a néző és nagy befolyással bír abban, hogy rád szánja-e az idejét. Készíts jó minőségű képi anyagot optimális felszereléssel és ne felejtsd el megosztani a közösségi médiában az új tartalmakat.


Hogyan érd el a nézőidet?


Ha az anyag már készen áll, netán már fel is töltötted a csatornádra, joggal merülhet fel a kérdés: hogyan tovább? Ahhoz, hogy a látogatók rá is kattintsanak a videódra, már előzetesen is érdekessé kell válnod. Ennek egyik lényeges tényezője a figyelemfelkeltő cím és név. Egy jó elnevezés tartalmazza azokat a kulcsszavakat, amelyekre rákeresve megtalálhatnak és felébresztik az újonnan érkező érdeklődését.
Az új követők mellett célszerű, ha a már meglévő feliratkozóidra is szentelsz figyelmet. A felmerülő kérdéseik megválaszolása mellett készíthetsz számukra Playlisteket, ahonnan könnyen elérhetik a kapcsolódó anyagokat, valamint ajánlhatod a befejezésekben a többi érdekességet, ami a csatornádon található.

Nem tudsz ennyi időt szánni a YouTube menedzselésére? Akkor keress minket, hiszen szakértelemmel és profi eszközökkel gondoskodunk a videós jelenlétedről és emellett akár más platformokon is segítünk növelni a hatékonyságodat a közösségi médiában.


Szubjektív Média