Kövessen minket a Facebookon!

Ezért jó a saját YouTube-csatorna

Nem titok, hogy napjaink digitális marketingjét a social media felületek uralják. Azonban az utóbbi években már nem csak az írott tartalom, de a videók is teret hódítanak. Ha nem vagy biztos a dolgodban, most eláruljuk, miért is jó, ha saját csatornával rendelkezel.

Ha körbenézel az interneten, te is láthatod, hogy megannyi brand és cég él a videós kommunikáció lehetőségével. Rövidfilmek százezrei jelennek meg naponta a közösségi médiában és a YouTube-on egyaránt, amely nézők millióit éri el. Ha még mindig nem vagy biztos a dolgodban, alábbi cikkünkben eláruljuk, milyen előnyökkel járhat egy önálló csatorna.


Arcot adhatsz a brandednek


Egy YouTube csatornán lehetőséged nyílik arra, hogy megmutasd a közönségednek mindazt, amit írásban egyébként nem tudnál. Bemutathatod például, hogy fiatalos, lendületes csapattal dolgozol vagy, hogy fontos számotokra az esélyegyenlőség. Mindezeket írásban csak elmondani van lehetőséged, de mozgóképen meg is mutathatod!


Edukáld az ügyfeleidet


A videós anyagaidban, akárcsak egy blogbejegyzésben, tájékoztathatod a potenciális fogyasztókat, hogy mivel is foglalkozol. Ennél viszont tovább is mehetsz: készíthetsz oktatóanyagokat is arról, amivel foglalkozol. Ezzel megalapozhatod a bizalmat és ösztönözheted a nézőket, hogy hozzád forduljanak.


Légy virális!


Az angol ’going viral’ kifejezés a köztudatba való bekerülés szinonimájaként van jelen. A YouTube segítségével ugyanis újabb tömegeket érhetsz el a célközönségedből, akik aztán a tartalmaidat megosztva még több emberhez juttatják el mindazt, amit képviselsz. Nehéz megjósolni, hogy mi válik végül felkapottá vagyis virálissá – ám kétségtelen, hogy amennyiben bekövetkezik, az jelentős növekedést hozhat számodra.

Fontos, hogy a YouTube-videók elkészítésének célja a közönségépítés és a kapcsolattartás. Egy jól felépített csatorna, ami megmutatja a márkádat és azt, amitől igazán egyedi vagy.
Segítségre lenne szükséged, hogy igazán profi videókkal áraszd el a közönségedet? Fordulj hozzánk bizalommal!


Szubjektív Média