Kövessen minket a Facebookon!

NFT, live shopping és a Shorts videó formátum monetizálása: ezek a várható frissítések a Youtube-on

Jelenleg a Youtube a legnézettebb videómegosztó platform. A Google mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon. Nézzük, mik a várható frissítések Youtube-on.


A Youtube-on is bővül a live funkció


A Youtube felmérései szerint a live nézőknek a száma közel megtriplázódott 2020 januárja és 2021 decembere között. Ezért több új fejlesztést is szeretnének építeni az élő közvetítésekre. Többek között tervben van a kollaborációs live és a már Instagram-on is látott Live-Shopping funkció bevezetése is.

A live shopping funkciót már tesztelték is a platformon, hiszen az ünnepi szezonban megrendezésre került a Holiday Stream and Shop esemény, amiben többek között Gordon Ramsey is közreműködött.


A jövőben monetizálni fogják a Shorts videókat a tervek szerint


Jelenleg a Youtube áll a videó megosztó platformok közötti verseny első helyén, ám szorosan követi őt a TikTok. Így talán nem meglepő, hogy a Youtube is inspirálódik a Tiktok-tól: a „Shorts” nevű videó formátum egyértelműen hozza a Tiktok kinézetét. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így a Youtube jelenleg azon dolgozik, hogy monetizálni tudja a Shorts videókat.

A Youtube is bekapcsolódik az eCommerce áramlatába. A Youtube nemcsak a Short videóknál, hanem az egész platformon is ki akarja bővíteni a tartalomkészítők monetizálását. A NFT kriptovalutát is tervezik belevonni, de még kivárnak: mennyire lesz hosszútávú az NFT trend? Ha kiállja a próbát a trendi kriptovaluta, akkor lehetőséget nyújthat arra, hogy a nézők pénzért vehessenek alkotásokat kedvenc tartalomkészítőiktől a Youtube rendszerén belül.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média