Kövessen minket a Facebookon!

Mit tartogat számunkra a Metaverse? Ezt ígéri a Meta

Rengetegen beszélnek mostanában a Metaverse-ről, nem hiába. Hiszen, ha megvalósul a Meta elképzelése, akkor a Metaverse a virtuális valóság következő stádiumát hozhatja el a hétköznapi ember számára. Ez hordoz magában pozitív fejleményeket, ugyanakkor veszélyei is lehetnek. Ebben a cikkben kifejtjük, hogy jelenleg mi lehet az elképzelése Mark Zuckerbergnek és a Meta csapatának a Metaverse fejlesztéssel.


Még javában tartanak a munkálatok


Ugyan a Meta névváltoztatásánál beharangozták már a Metaverse megjelenését, ennek ellenére még hosszú-hosszú évekig nem fogjuk kész formájában látni a fejlesztést. Csupán a virtuális valóság kereteit fektették még le, ám ez valószínűleg még közel sincs a teljes Metaverse élményhez a Meta szakemberei szerint.


A Metaverse legfőképpen a VR technológiákra fog támaszkodni


A Meta már régóta munkálkodik a felhasznált VR technológiákon, amiket elsősorban a Horizon alkalmazásaiban láthatunk majd (például a „Worlds”-ben is).

Az elbeszélések szerint piacvezető VR technológiákról van szó, amik akár az úgynevezett „Metaverse shift”-et is előidézhetik az iparban. Ez röviden azt jelenti, hogy a Metaverse megalkotásánál felhasznált technológiákból más cégek is inspirálódhatnak, ami teljesen átformálhatja a VR világát hosszútávon.


Fókuszban az avatárok


Te is találkozhattál már Facebookon az avatárokkal, amit minden felhasználó el tud készíteni magának. Felmerülhet benned a kérdés, hogy ez hogyan kapcsolódik a Metaverse fejlesztéshez? A válasz egyszerű: ezeket az avatárokat integrálni akarják a Metaverse világába. Így a Meta ilyen formában is kapcsolatot tud létesíteni a már meglévő termékei és a létrehozott virtuális valóság között.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média