Kövessen minket a Facebookon!

Kanadában és az USA-ban elérhetővé vált a Horizon Worlds

A Meta vállalat pár hónappal ezelőtt bejelentette, hogy egy virtuális valóság szoftver megalkotásán dolgozik. Ennek a fejlesztésnek az előszobája a Horizon Worlds, ami most már elérhető minden 18 év feletti személy számára az Egyesült Államokban és Kanadában. 


De mi is az a Horizon Worlds? 


„A Horizon Worlds egy közösségi VR-élmény, amiben együtt alkothatsz a barátaiddal, miközben felfedezitek a virtuális valóság nyújtotta lehetőségeket. Tavaly elindítottuk a meghívásos bétaverziót, és lenyűgözött minket az a közösségformálás, ami a Horizon Worlds felületén zajlott.” – ezt nyilatkozta a Meta a Horizon Worlds-el kapcsolatban, ami a Metaverse előszobájaként funkcionál.

Egy videót is nyilvánosságra hozott a cég, amiben bemutatták az új szoftvert. Ebben a videóban látszódik, hogy az új virtuális valóság világában önálló játékokat hozhatnak létre a felhasználók.


Egyre több embert vonz a VR


A Meta által forgalmazott Quest 2 VR szemüveg eladásai az egekbe szöktek. Pontosabban háromszor annyit adtak el belőle, mint bármilyen más VR készülékből. Ugyan a Meta nem osztott meg pontos eladási adatokat, de a Qualcomm (ez a cég gyártja a Quest 2 VR szemüveget) nyilatkozata szerint már 10 millió Quest 2 szemüveg került értékesítésre. 

A növekvő tendencia várhatóan nem fog csökkenni az év hátralévő felében. Ugyanis az eladási adat december elején került nyilvánosságra, amikor még javában tartott a karácsonyi ajándékok vásárlásának a főszezonja. Ez azt jelenti, hogy hónap hátralévő felében valószínűleg még többen vettek karácsony előtt a VR készülékből, ami bizonyára megdobta a Meta eladásait. 

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média