Kövessen minket a Facebookon!

Vásárlási lehetőséggel egybekötött élő közvetítés a Facebook-on

Az elmúlt másfél év hatásainak köszönhetően az emberek hétköznapjaiban egyre fontosabb szerephez jutott az online vásárlás. Éppen ezért a Facebook úgy döntött, hogy ő sem szeretne kimaradni az e-kereskedelem által kínált lehetőségekből. Egy meglehetősen innovatívnak mondható ötlettel rukkoltak elő.

A Live Shopping Fridays névre keresztelt eseménysorozat a streaming és az e-kereskedelem lehetőségeit egybekötve teszi lehetővé a kiskereskedők számára, hogy termékeiket szórakoztatóan informatív és egyben hatékony módon értékesíthessék a platformon keresztül.


Egyre népszerűbbek az élő közvetítések


Az online világban az előre gyártott videós tartalmak mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a streaming. Ennek legfőbb oka, hogy a tartalomgyártók és a nézők valós időben kommunikálhatnak egymással. Nézőként saját kérdéseket tehetünk fel, melyeket a streamer élő adásban válaszolhat meg. Ez a fajta közvetlenség pedig nagyban hozzájárul a márkaépítéshez szükséges bizalom kialakulásához.

Nem véletlen tehát, hogy a Facebook is felfedezte a streaming-ben rejlő lehetőségeket, és az egyéb új, érdekes fejlesztések mellett elindította a vásárlás lehetőségével egybekötött élő közvetítéseket is. Ezek a márkák számára kiváló lehetőséget kínálnak az ügyfélkapcsolatok erősítésére.


A Facebook nagy divatmárkákkal indít


A „Live Shopping Fridays” keretében az érdeklődők július 16-ig olyan szépségápolási és divatmárkák élő közvetítéseit élvezhetik, mint az Abercrombie & Fitch, a Clinique vagy a Sephora. A stream-ek közben pedig feltehetik régóta megválaszolásra váró kérdéseiket. Ami pedig a legfontosabb, hogy az információszerzés és a szórakozás mellett a valós idejű vásárlásra is lehetőségük nyílik.

Ez a lépés nagy valószínűséggel még csak teszt jellegű, és arra irányul, hogy a Facebook felhasználóit a platformon történő online vásárlás hatékonysága felé irányítsa. Amennyiben beválik, nagy valószínűséggel a jövőben több olyan újítással is találkozhatunk majd, mely a világ legnépszerűbb közösségi oldalát egyben hatékony e-kereskedelmi környezetté is teheti.

Ha szükséged lenne némi támogatásra az online marketing területén, bátran keress bennünket!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média