Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook legújabb Green Screen ötlete

A Facebook stories fejlesztői nem lustálkodnak. Új ötleten dolgoznak, méghozzá egy green screen, egy zöld háttér lehetőségén a történetekben. Az ötlet tesztelési fázisba lépett, ezért várható, hogy belátható időn belül ez is elérhetővé válik a felhasználók és persze a hirdetők körében is.

Pontos indulási dátum még nem ismert. Mivel szeretünk elébe menni a változásoknak, ezért röviden összefoglaljuk, hogy mi az, amit már most tudni lehet a fejlesztésről és mi az, ami miatt marketingszempontból is érdekes lehet az újítás. Facebook-on hirdetni nem új keletű dolog, azonban fontos, hogy naprakészek legyünk az állandóan változó platform lehetőségeivel, másképpen pillanatok alatt lemaradunk a leleményes konkurenciától.


Hogyan működne a zöld háttér opció?


Az új lehetőség lényege az lenne, hogy a népszerű Facebook-történetek eszközön belül kiválaszthatnánk egy zöld háttér opciót. Ide felvehetnénk egy tetszőleges rögzített fényképet, videót, egyszóval vizuális tartalmat. Majd pedig nekiláthatnánk az audiovizuális résznek vagyis: a videózásnak, fotózásnak. A rögzített háttér előtt forgatott tartalom nagy előnye, hogy könnyen másolható, gyors és egyszerű módszer az egységes megjelenéshez egy márkán belül.


Nem tűnik újnak az ötlet? Nem véletlen!


Honnan lehet ez ismerős? Hát persze, hogy Instagramról, ahol ez a művelet már egy ideje nagyon hasonlóan működik. Szinte már közhelynek számít, hogy ami Facebook-on vagy Instán elindul, az egy idő után természetszerűen megjelenik a másik social media platformon is. Egyébként a TikTok-on is megtaláljuk az ehhez tartozó alternatívát a rövid videók készítésekor.

A Facebook történetek még mindig nem tartoznak a marketingesek fő csatornájához. Pedig átgondolt és profi használatuk számos új lehetőséget nyithatnak meg. Ha sikerül rendbe tenni ezt a stratégiát és jól belőni a célcsoportot, a tartalmak színvonalát, akkor kreatív kiegészítője lehet a közösségi oldalak kihasználásának.

Maradtak benned kérdések ezzel kapcsolatban? Ne tartsd magadban!  

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média