Kövessen minket a Facebookon!

Már GIF-ekkel is válaszolhatunk az Insta-sztorikra

Kis lépés az Instagram történetében, mégis nagy ugrás a felhasználók számára: mostantól barátaid történetére nem csak fotókkal, de a kedvenc GIF-eiddel is válaszolhatsz.


Hatékonyabban kommunikálhatunk történeteken keresztül


Február elején jelentették be az Instagram fejlesztői az újítást, mely lehetővé teszi, hogy ismerőseink sztorijaira animált GIF-ek segítségével is válaszolhassunk. Ez lényegesen egyszerűbbé teszi a történeteken keresztüli kommunikációt és új utakat nyit a gyors Instagram kommunikáció előtt.

Az újítás bevezetése nem véletlen. Ahogyan azt az elmúlt egy évben érzékeltük, az Instagram fejlesztői mind felhasználói, mind hirdetői szempontból folyamatosan fejlesztik a történet opció által kínált lehetőségeket.


Egyszerű, mégis nagyszerű lehetőség


Ahhoz, hogy ezt megtehessük, nincs más dolgunk, mint az alkalmazást a legújabb verzióra frissíteni, majd az erre alkalmas keresőben kulcsszó alapján rákeresni kedvenc GIF-einkre.

A közösségimédia-szakértő Matt Navarra által Twitterre posztolt videóban az is látható, hogyan zajlik pontosan a folyamat.

Az Instagram folyamatos megújítása egyébként azért fontos jelenség, mert jól mutatja azt, hogy egy, a közösségi médiában régóta jelen lévő platform is képes lehet arra, hogy fenntartsa a felhasználók érdeklődését. Nem véletlen, hogy az Insta olyan, korábban népszerű alkalmazásokat is túlélt vagy túlszárnyalt, mint a Vine vagy az egyre kevésbé relevánsnak mondható Twitter.


Kiváló marketingfogás lehet


A GIF-ek Instagram-os bevezetése marketingszempontból is remek lehetőségeket hordoz magában. A márkák követőik között versenyeket rendezhetnek, melyeken a legjobb reakció-GIF-et posztoló felhasználókat jutalmazhatják. Megkérhetik őket arra, hogy kedvenc animációjukkal kiegészítve osszák meg a tartalmakat saját történetükben.

Az újításban viszont az a legjobb, hogy nem csak a marketingeseknek, hanem az egyszerű felhasználóknak is kiváló, új lehetőséget kínál az interaktív és kreatív kommunikációra.

Nincs elég időd oldalaid felügyeletére? Mi szakítunk rá időt és segítünk, hogy ne maradj ki a social média körforgásból!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média