Kövessen minket a Facebookon!

Már Reels videókkal is válaszolhatunk kommentekre az Instagram-on!

Nem titok, hogy a 2021-es social média trendek egyik nagyágyúja volt a rövid videó formátum. Ennek megfelelően a TikTok volt az egyik legnépszerűbb alkalmazás a közösségi médiában, hiszen ilyen tartalomra épül az applikáció.

A TikTok elsősorban a fiatalabb korosztály körében lett felkapott. Az Instagram is pontosan ezt a célcsoportot próbálja megfogni, ezért sokat inspirálódott a TikTok-tól az elmúlt évben. Ezt a szokását 2022-ben sem tervezi elhagyni: legújabb frissítése egy az egyben ugyanaz, mint a TikTok egyik alapfunkciója.


Válaszolhatunk már Reels formátumban is kommentekre


Az új frissítés segítségével Reels videók készítésével is válaszolhatunk a kommentekre. Ezzel az Instagram újból a TikTok mintáját követi, ahol az indulástól kezdve elérhető volt a videós válaszadási funkció. Az Instagram már sokadszorra vesz át egy az egyben funkciókat a TikTok felületéről, ami többekből is ellenérzéseket vált ki.

Emellett azt a célkitűzést sem támogatják ezek a frissítések, hogy az Instagram újra a legnépszerűbb alkalmazás lehessen a fiatalabb korosztály körében. Hiszen soha nem lehet egy olyan dolog úttörő, ami ugyanazt csinálja, mint a versenytársai. Ennek ellenére eddig sikeres a videós válaszadási lehetőség, hiszen egyre több felhasználó veszi igénybe.

A videóformátumos válaszlehetőség egy bizonyos szinten előre mozdíthatja az Instagram-ot – ugyanis követi vele a social média trendeket – ám tartós eredményeket csak olyan frissítésekkel tudnának elérni, ami egyedi az alkalmazásban. Ezért egyre sürgetőbb, hogy a Meta saját fejlesztéseket tegyen elérhetővé a fiataloknak szánt alkalmazásában.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha segítség kellene online marketing tevékenységedhez!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média