Kövessen minket a Facebookon!

Saját üzenetküldő alkalmazást tesztel az Instagram

Az elmúlt néhány héten egyre több újításról lehetett hallani az Instagram háza táján. Mióta a legismertebb fotómegosztó alkalmazás a Facebook tulajdonába került, úgy látszik az események is felpörögtek körülötte.

A legfrissebb hírek szerint például a fejlesztők most nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, minthogy a Facebook Messengerhez hasonló, önálló üzenetküldő applikációt készítsenek az Instagram-felhasználók számára.
Az alkalmazás a Threads nevet viseli. Segítségével előre láthatólag gyorsan és egyszerűen kommunikálhatunk vagy oszthatjuk majd meg legfrissebb Instagram-posztjainkat közeli ismerőseinkkel.


Szinte bármit közölhetünk barátainkkal


A Threads funkcióját tekintve a Messengerhez hasonló üzenetküldő alkalmazás, melynek fő célja, hogy felhasználói mindig közvetlen kapcsolatban maradhassanak közeli ismerőseikkel, barátaikkal.

A tervek szerint a jelenleg még tesztfázisban lévő applikáció lehetőséget ad a szokásos szöveges-, képi-, illetve videóüzenetek megosztására. Ha úgy tartja kedvünk, akár földrajzi helyzetünket, aktuális állapotunkat, vagy telefonunk akkumulátorának töltöttségét is megoszthatjuk közeli ismerőseinkkel.


A Threads a Snapchat életére tör?


Az elmúlt időszak alapján úgy tűnik, a közösségi médiapiac szálai egyre inkább a Facebook csoport kezében futnak össze. Amennyiben a Threads ötlete valóban megvalósul, a Messenger és a Whatsapp mellett ez lesz a harmadik olyan üzenetküldő alkalmazás, mely a cég nevéhez köthető.

Az új applikáció célja nagy valószínűséggel az, hogy elcsábítsa a rivális alkalmazás, a Snapchat felhasználóit. Ezzel a médiaóriás már korábban is megpróbálkozott, a szintén az Instagramhoz köthető, Direct nevű chat-applikáció formájában, melynek azonban végül nem sikerült túlélnie a tesztfázist.

Kérdés tehát, hogy ennek tükrében milyen sors vár a Threads-re? Valóban elkészül és élvezhetjük az előnyeit, vagy a korábban tervezett Direct sorsára jut, melyet a platform fejlesztői idén tavasszal részben az érdeklődés hiány miatt elkaszáltak?

Ha szükséged van online felületeid frissen tartására, mi ebben a segítségedre lehetünk!


Forrás: cnbc.com


Szubjektív Média