Kövessen minket a Facebookon!

Így töltheted le fotóidat az Instagramról

Az Instagram napjaink legnépszerűbb közösségi alkalmazása. A platformot több millió felhasználó használja napi szinten fotóik megosztására, ami azt jelenti, hogy az Instagram szerverei több tízmillió fényképet tárolnak.

Egyetlen apró funkció azonban egészen idáig hiányzott az alkalmazásból. Gondosan megszerkesztett képeinket feltöltés után nem tudtuk hivatalosan lementeni saját eszközünkre. Egy ügyes fejlesztésnek köszönhetően azonban mostantól ez a probléma is áthidalható.


A harmadik féltől származó appok és képernyőfelvételek kora lejárt?


Ha nagyon szerettük volna, saját fotóink mentésére természetesen korábban is volt lehetőségünk. Ha az Instagramon nem is volt rá hivatalos módszer, különböző applikációk segítségével könnyedén kijátszhattuk a rendszert.
A DownloadGram és a 4K Stogram nevű alkalmazások például kifejezetten azt a célt szolgálták. Segítségükkel a lehető legkevesebb minőségromlással tölthettünk le fotókat saját fiókunkból. Akár a mások által nyilvánosan megosztott fényképek közül is.

Az applikációk használata mellett létezik egy rendkívül evidens, azonban kevésbé elegáns megoldás is, ami nem más, mint az általunk választott Insta-fotókról és történetekről való képernyőfelvétel készítése.
Hála azonban az applikáció legújabb funkciójának, többé nem kell azzal foglalkoznunk, hogy saját fényképeinket és adatainkat harmadik féltől származó programok vagy rendkívül lassú és puritán módszerek alkalmazásával kelljen letölteni okoseszközünkre.


Az Instagram fejlesztői elhozták a tökéletes megoldást


A Facebook közelmúltbeli adatbiztonsági botrányai arra késztették az Instagram fejlesztőit, hogy létrehozzanak egy új kiegészítőt. Ennek segítségével minden felhasználó hozzáférhet azokhoz az adatokhoz, melyekkel az applikáció őket illetően rendelkezik, és akár könnyedén le is töltheti azokat.

Az új opció segítségével az Instagram minden személyes adatunkat, beleértve a platformra töltött fényképeinket, egy tömörített fájlban gyűjti össze, melyet egy privát link birtokában lehetőségünk lesz letölteni. A folyamat a fejlesztők szerint akár 48 órát is igénybe vehet.

Azok azonban, akik már kipróbálták az új funkciót, azt mondják, a letöltés nem tart tovább, mint 1-2 óra, és az így kapott információcsomag valóban az összes eddig feltöltött fotónkat tartalmazza.

Nincs lehetőséged online felületeid frissen tartására? Segíthetünk abban, hogy oldalaid lendületben maradjanak!


Forrás: digitaltrends.com


Szubjektív Média