Kövessen minket a Facebookon!

Ismét közösségi oldal építésébe kezdett a Google?

Talán mindnyájan ismerjük az elmúlt évtized egyik legcsúnyább, közösségi médiával kapcsolatos kudarcát, a Google+ történetét. Az eleinte exkluzív, meghívásos alapon működő platformot 2011-ben indították világhódító útjára, ám ahelyett, hogy sikerült volna megnyernie a felhasználók szívét, csúfosan csődöt mondott.

A közösségi oldal után olyannyira nem mutatkozott érdeklődés, hogy 2019 tavaszán be is zárta kapuit a magánfelhasználók előtt. A Google most mégis úgy döntött, hogy a kudarc után belevág egy újabb, szintén meghívásos alapon üzemelő közösségi applikáció fejlesztésébe.

A kérdés már csak az, hogy a fejlesztőknek sikerült-e tanulniuk a hibáikból. Életképesebb lehet-e az új alternatíva, mint a maga idejében bukásra ítélt Google+ volt?


Nem csak a virtuális térben hozza össze az embereket


A hírek szerint az új közösségi platform a Shoelace nevet viseli. Célja pedig nem más, minthogy az online világon kívül is összehozza a közös érdeklődési körrel rendelkező, ismerkedésre nyitott felhasználókat.

A Shoelace tartózkodási helyünktől függően, a környékünkön rendezett napi programok felajánlásával csábít minket arra, hogy fotelünket elhagyva kimozduljunk a lakásból és olyan új barátokat, ismerősöket találjunk, akikkel közösen élvezhetjük ezeket a rendezvényeket.


De vajon tanultak-e a hibákból a fejlesztők?


Az új applikáció tesztfázisát a Google Amerikában már el is indította. A felhasználók egy aktivációs kód igénylésével érhetik el azt, hogy csatlakozzanak a hálóhoz. Az, hogy ez mennyire segíthet az exkluzivitás érzésének kérdésében, az persze a korábbi próbálkozások után erősen kérdéses, azonban el kell ismernünk, a szándék dícséretes.

A cég célja a Shoelace elindításával ugyanis egyértelmű: valódi interakcióra bírni az okoseszközeik és számítógépeik előtt túlságosan is sok időt töltő felhasználókat.

A jó szándék ellenére azonban továbbra is marad egy hatalmas kérdőjel: vajon a Google+ bukása után sikerül-e a vállalatóriás fejlesztőinek megfelelő módon kiaknázni az applikációban rejlő lehetőségeket? Nos, mi kíváncsian várjuk az eredményeket!

Érdekelnek a közösségi média legfrissebb hírei? Kövess minket Facebookon és a Szubjektív Média blogon, hogy mindenről időben értesülj! Ha pedig a marketingedben szeretnél segítséget kapni, keress minket bátran!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média