Kövessen minket a Facebookon!

A Twitter új Emoji-stílusú reakciói

Napjainkban rohamos mértékben növekszik az ingerküszöbünk, leginkább a közösségimédia platformok felépítése miatt. Nemrég egy like még azt jelentette, hogy tetszik egy kép, ma már szinte sértésnek vesszük, ha imádom reakció helyett csak like-ot kapunk. A Twitter meghajolt a nép akarata előtt: dolgozik a problémán, hiszen bevezeti az Emoji-stílusú reakciókat a tweeteken.


A felhasználók döntenek


A Twitter is beáll a sorba és a jelenlegi szív emoji mellé még négy új válaszlehetőséget fejleszt ki. Ezeket egyébként a platformhasználat alapján választották ki, tehát a felhasználók által leggyakrabban alkalmazott emojikat tartalmazza. 2020-ban például a legnépszerűbb a „sírva röhögős” emoji volt, amit a „síró arc” emoji követett. Ez szintén nagy népszerűségnek örvend a mai napig.

Ha útközben nincs időnk hosszabb válaszokra a Twitteren, akkor csak kiválasztjuk a megfelelő reakció-emojit és már mindent meg is tettünk annak érdekében, hogy megfelelő érdeklődést tanúsítsunk egy poszt iránt. A Twitter új lehetőségei közt lesznek az „éljenzés”, a „hmm”, a „szomorú” és a népszerű „haha” emoji reakciók is.


Felmérés is készült a felhasználók körében


A Twitter idén márciusban felmérést készített a felhasználókkal, hogy melyik emoji a kedvencük és mennyire szeretik azt használni. A felsorakoztatott hangulatjelek között felfelé és lefelé nyilakkal lehetett navigálni és dönteni a sorsukról. A felmérés ellenére úgy tűnik, hogy a Twitter nem az eredmények alapján hozta létre új reakcióit, bár a mostaninak talán még több létjogosultsága lesz a felhasználók körében.

A Twitter általános válasza a tesztekre egyébként az volt, hogy „Mindig további lehetőségeket keresnek arra, hogy az emberek kifejezhessék magukat a Twitteren zajló beszélgetések során.” Mi, felhasználók ezt teljes mértékben támogatjuk, hiszen valóban egyszerűbb lesz kifejezni magukat az új reakciók segítségével.

Lenne kérdésed a témában? Ne tétovázz, keress bennünket!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média