Kövessen minket a Facebookon!

Új célzáson dolgozik a TikTok

A TikTok sokáig csak a tinédzser korosztály kezében forgott. Ám ahogy az évek teltek, úgy az alkalmazás is egyre jobban kinőtte magát. Mióta megjelentek rajta a hirdetési lehetőségek is, szerves részévé vált a marketingnek.

Viszont ez még önmagában kevés ahhoz, hogy kiszolgálják a felhasználói igényeket. Ezért a fejlesztői csapat elszántan dolgozik azon, hogy a célzás a lehető legjobb eredményekkel járjon a hirdetők számára.


Az új célzási rendszer


A megszokott koron, nemen és földrajzi helyzeten alapuló targetálás természetesen a TikTokon is elérhető. A fejlesztők azonban ennél pontosabb célzást szeretnének lehetővé tenni, így a fókusz az érdeklődési körök és a pixeles targeting irányába fog mozdulni.

Ez lehetővé teszi, hogy olyan felhasználókhoz juthassanak el a reklámok, akiket valóban érdekelhet, valamint arra is lehet majd szűrni, hogy az illető járt-e már a hirdető weboldalán. Ennek köszönhetően sokkal könnyebbé válhat a célközönség elérése.


Hogyan működik az új targetálás?


Az érdeklődési köröket az applikáció a feltöltött videók alapján fogja meghatározni. A pixeles szűréssel pedig becélozhatod azokat az embereket, akik már jártak a weboldaladon vagy épp ellenkezőleg, még nem tették meg korábban.

Ezek a lehetőségek a többi közösségi média felületen már elérhetőek és július közepétől már a TikTok-on is tesztelhető lesz. Ennek köszönthetően talán a TikTok is versenybe szállhat majd a nagyobb versenytársakkal, mint a Facebook vagy a Twitter.

Segítségre lenne szükséged a social media platformjaid kezelésében? Keress minket bátran! Profin és körültekintően végezzük a munkánkat és rutinosan mozgunk a különböző platformok között, így hatékonyan építheted velünk a vállalkozásodat.


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média