Kövessen minket a Facebookon!

Egységes vállalati logót tervez a Facebook

Új vállalati logó bevezetését tervezi a Facebook, mely hamarosan minden olyan platformon megjelenik majd, ami a cég tulajdonában áll. A tulajdonosok szerint ez azért szükséges, hogy a felhasználók számára is átláthatóvá tegye az egyre gyarapodó médiavállalat struktúráját.


Márkaépítés az átláthatóság jegyében


A napokban mutatta be a Facebook az új vállalati logóját, mely hamarosan az összes olyan szolgáltatás felületén megjelenik majd, ami a vállalat tulajdonában áll. Beleértve ebbe a Messenger-t, az Instagram-ot, a WhatsApp-ot, a Workspace-t, az Occulus-t, illetve a Calibra-t is.

Az egyszerű, könnyen felismerhető logót az egyértelműség jegyében tervezték, célja pedig, hogy segítsen a vállalati egység és az átláthatóság megteremtésében.


Miért fontos a változás?


Korábban már mi is foglalkoztunk azzal, hogy a Facebook igazi médiabirodalommá nőtte ki magát. Olyan népszerű platformokat vásárolt fel, mint az Instagram, vagy a WhatsApp. És habár ezeket az appokat milliók használják, így is kevesen vannak tisztában azzal, hogy a Facebook tulajdonában állnak.

A cég vezetői most úgy gondolták, az átláthatóság érdekében ideje felcímkézni ezeket az alkalmazásokat. Tisztán a felhasználók tudtára kell adni, hogy az általuk használt applikációk kapcsolatba hozhatók a mostanság sokak által bírált Facebook-kal.

Ez azért is különösen fontos, mert a legnépszerűbb közösségi oldalt egyre több vád éri azzal kapcsolatban, hogy felhasználóik személyes adatait nem megfelelően kezelik, visszaélnek azokkal.

A vezetőség szerint az átláthatóság segíthet a Facebook háza táján egyre inkább megingó bizalom növelésében, és ilyen módon a jövőben kevesebb felhasználó pártol el a folyamatosan épülő, a közösségi média egyre nagyobb területét lefedő médiabirodalomtól.

 Keress meg minket, mi pedig segítünk hatékonyabbá tenni oldalaid kezelését!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média