Kövessen minket a Facebookon!

Átjárhatóvá válik a Facebook, az Instagram, a Messenger és a Whatsapp

A Facebook igen nagy lépésre szánta el magát – ezúttal a legnépszerűbb alkalmazások összevonását tűzte ki célul. Természetesen az alkalmazások nem szűnnek meg önállóan működni, mindössze cross-platform lehetőségekről van szó, ami alapjaiban változtathatja meg a közösségi média jelenlétet.

A felületek közötti bizonyos fokú integráció természetesen nem újdonság. Számos olyan funkció látott már napvilágot, ami lehetővé tette az alkalmazások közötti posztolást és megosztást. Ennél viszont, ezúttal, a közösségi média óriás tovább ment.


Üzenj bárhonnan!


A frissítés célja, hogy a felületek között szabaddá váljon az üzenetküldés lehetősége. Így többé nem jelenthet akadályt, hogyha olyasvalakit szeretnél elérni, aki nincs fent például a Facebookon, hiszen az Instagram fiókjából is elérheted majd.

Természetesen a lehetőség sokakban ébresztett aggodalmat is. Többen is felemelték a szavukat az adatok védelme ügyében, amivel a Facebooknak már korábban is meggyűlt a baja. A készítők azonban igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra.


És milyen lehetőséget rejt ez az újítás?


A közösségi marketing számára kétségtelenül új távlatokat nyithat ez az átjárhatóság. Így ugyanis lehetőség nyílik majd arra, hogy olyan közönségek is elérhetővé váljanak, akik eddig a szeparáció miatt nem voltak megközelíthetőek.

A cross-platform üzenetek, karöltve a a hasonló módon megosztott Stories bejegyzésekkel például jó lehetőséget nyújthatnak az újabb felhasználók megszólításában. Így tehát az összevonás mind az üzleti-, mint a magánéleti célokat is szolgálja majd.

A platformok összekapcsolását a fejlesztők még januárban szeretnék megvalósítani. A közeljövőben tehát már mindannyian el is kezdhetjük felfedezni az átjárhatóságban rejlő potenciált.

Szakértő kezekre bíznád a Facebook oldalad kezelését? Keress fel minket és mi megspóroljuk az idődet. Rutinosan mozgunk a közösségi médiában és profin kezeljük a ránk bízott marketing feladatokat.


Forrás: nytimes.com


Szubjektív Média