Kövessen minket a Facebookon!

Változik a Facebook hirdetések megjelenése a mobilos hírfolyamban

A Facebook bejelentette, hogy megváltoztatja a mobilos hirdetések hírfolyambeli megjelenését. A felhasználói élmény javítására törekedő tervek hírével korábban már mi is foglalkoztunk. Az újítás pár napja már életbe is lépett. Szeptember 2-ig pedig mindenki, aki az oldalt okoseszköz használatával böngészi, tapasztalhatja a változásokat.


Az új szabályokkal mindenki jól jár


Augusztus 19-én léptek életbe a Facebook felületén azok a változások, melyek a mobilos hírfolyamban megjelenő hirdetések hosszát valamint a hozzájuk kapcsolódó illusztrációk méretét szabályozzák. A platform illetékesei szerint a reklámokat érintő újítások egyszerre szolgálják a felhasználók valamint a hirdetők érdekeit.

Az egységesített méretű hirdetések kevésbé lesznek zavarók a böngészők számára. Ilyen módon pedig nagyobb az esélye annak is, hogy kevesebben pörgetik majd át őket. Ennek köszönhetően a hirdetők is jól járnak, hiszen nagyobb eséllyel érik el az általuk meghatározott célcsoport tagjait, többen olvashatják a jövőben a szponzorált tartalmaikat.


Kevesebb szöveg, kisebb illusztrációk


A mobilos hírfolyamban megjelenő hirdetések szabályozása két fontos változást hoz magával. Az egyik, hogy mostantól a hirdetésekben már csak három sornyi elsődleges szöveg jelenhet meg azelőtt, hogy a felhasználóknak a „Továbbiak” gombra kellene kattintaniuk a teljes reklám megjelenítéséhez.

Ezen kívül a platform az illusztrációként használt képek és videók méretét is limitálja. Augusztus 19-től a 4:5 oldalaránynál nagyobb médiatartalmak maszkolásra kerülnek, és csak az új irányelvekhez igazodó részlet lesz látható belőlük a hírfolyamban.


Miért szükséges a változás?


Az új mobilos megjelenés alkalmazkodik a Facebook friss designmintáihoz, és hozzájárul az oldal egységesebb megjelenéséhez. A tulajdonosok nem titkolt célja, hogy az új külső a jövőben átemelhetővé tegye a Facebook-os hirdetéseket a cég által nemrégiben megvásárolt Instagram felületére is, biztosítva ezzel a hirdetők számára a két platform közti, egyszerűbb átjárást.

Ha megkeresel minket, segítséget nyújthatunk oldalaid kezelésében! Ezzel egy gond lekerülhet a válladról.

Forrás: facebook.com


Szubjektív Média