Kövessen minket a Facebookon!

Így szerezhetsz még több követőt az Instagramon! II. rész

Úgy érzed, nem használod ki elég jól az Instagramban rejlő potenciált? Releváns és hűséges követőkre vágysz? Kövesd az alábbi bevált tippeket, és építsd tovább a fiókod! Cikkünk első részét itt olvashatod.

Köss megállapodást más oldalakkal


Tegyük fel, hogy coachként motiváló idézeteket osztasz meg, és találsz egy, a tiédhez hasonló felépítésű oldalt. Írj neki egy e-mailt, és kérd fel egy megállapodásra. A lényeg az, hogy amennyiben a másik fél is beleegyezik, a jövőben megosztjátok egymás bejegyzéseit, természetesen a forrás megjelölésével. Micsoda gyümölcsöző kapcsolat lehetne ez!

Hirdess nyereményjátékot


Ha még több követőt szeretnél, csak ennyit kell tenned: ajánlj fel egy hasznos, értékes, különleges, de mindenképpen a tevékenységi körödbe vágó nyereményt (ha futócipőket árusítasz, akkor egy futócipőt) a követőid számára. A nyereményjátékban való részvételhez csak egy lájkot kérj az aktuális bejegyzésedhez, és azt, hogy a lájkoló be-„tag”-elje X számú barátját hozzászólásban, aki szintén örülne az adott nyereménynek. Ne teketóriázz, a nyeremény felajánlása mindig megéri, hiszen az ilyen játékok alkalmával a potenciális célcsoportod sorakozik fel a bejegyzés alatt.

Használd ki a hashtagek előnyeit


Minél több hashtag-et használsz, annál több Instagram követőd lesz, és annál gyakrabban lájkolják a fotót, vagy épp szólnak hozzá. Dan Zerella instagram tanulmányában olvashatsz arról, hogy a magasabb elkötelezettség közvetlen összefüggésben áll a használt hashtagek számával. Akár harmincat (ez a maximum limit) is használhatsz egy bejegyzés alatt, mért is ne? Fogalmad sincs, milyen hashtaget használj? Keress rá a tiédhez hasonló posztokra, és máris rengeteg ötlethez juthatsz.

Csak pozitívan!


Az Instagram egy olyan vizuális platform, amely lehetővé teszi, hogy megmutasd a kreativitásod a nagyközönségnek. Egy közösségi tér, ahol nem szabad túl komolynak lenni, inkább a szórakoztatásra lett kitalálva.
Bízunk benne, hogy a kétrészes Instagram tipp sorozatunkban (az első részt itt találod) összegyűjtött trükköket alkalmazva te is beszámolhatsz majd a céges Instagram fiókod belobbanásáról. Ha nincs elég kapacitásod vele foglalkozni, de úgy érzed helye lenne az online marketing mixedben, keress minket. Dőlj hátra, és gyönyörködj abban, ahogyan napról napra nő a követői számod az Instagramon.

Szubjektív Média