Kövessen minket a Facebookon!

2 új frissítés Youtube-on, ami könnyebbé teszi a tartalomgyártást

A Youtube és a TikTok között egyre élesebb a verseny: ugyan a TikTok sokkal több forgalommal rendelkezik a platformján, viszont a Youtube sokkal kedvezőbb monetizálási lehetőségeket nyújt a tartalomgyártók számára.

Ez az előny akár azt is jelentheti hosszútávon, hogy a TikTok-on tevékenykedő tartalomgyártók később a Youtube felületére vándorolhatnak át. Így nem csoda, hogy a Google egyre több kedvező funkciót biztosít a videósok számára. Az elmúlt pár napban két újabb frissítést harangozott be a Youtube. Nézzük is, melyek ezek.


Minél több információ, annál nagyobb tervezhetőség


A frissítések elsősorban a megfelelő tájékoztatás köré épülnek: egyre több tudás állhat a tartalomgyártók rendelkezésére arról, hogy a nézőik milyen tartalmat kedvelnek. Az egyik frissítés pont erre mutat rá: az analitikában külön ablakokban választották szét a videók, a Shorts-videók és a live közvetítésekkel kapcsolatos számokat.

Így a videósok felmérhetik, hogy mely tartalomtípust kedvelik leginkább a nézőik, és ez alapján eredményesebb tartalomstratégiát tudnak összeállítani. Emellett arra is rámutathat a rendszer, hogy még mindig jobban megéri hosszú videókat csinálni. Hiszen ezen a platformon az esetek többségében a hosszú videók jobban teljesítenek a Shorts-videóknál és a live közvetítéseknél is. Ezzel a Youtube plusz pontokat szerezhet a TikTok-kal szemben.


Keresési találatok, amire még nem készült videó


A másik funkció is az eredményes tartalomstratégiát segíti. Ugyanis azokat a keresési találatokat állítja össze, amikre ugyan már rákerestek, de még nem készült a témában videó. Így a tartalomgyártók új embereket tudnak megszólítani a videóikkal.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média