Kövessen minket a Facebookon!

A TikTok nyit az üzleti célú felhasználás felé

Többé már nem titok, hogy a TikTok is üzletet csinál a felületén. Június végén a TikTok egy külön webfelületet nyitott meg az üzleti célú felhasználók számára, ahol a közösségi platform hirdetési lehetőségben nyújt segítséget.

Ahogy azt a Facebook, az Instagram és több más közösségi alkalmazás esetén megszokhattuk, a felhasználók számának kritikus értéke fölött már az üzleti szereplőknek is megéri jelen lenni. Ahol a szabadidőnket töltjük, ott vásárolni is szeretünk.


Direkt reklám helyett TikTok


Alapvetően a TikTok a szokásos adalékokat osztja meg a hirdetőkkel, mint a statisztikák elemzése, célcsoport meghatározása. Ezekhez szükséges tanulmányok és elemzések, valamint a munkát megkönnyítő segédalkalmazások ajánlása és így tovább. Ugyanakkor egy fontos instrukcióval is szolgál: ne reklámot készítsenek, hanem TikTok-ot, vagyis lehetőleg ne idegesítő, nyíltan tukmáló anyagok kerüljenek fel a közösségi térbe, hanem a „Tiktokkerek”-hez idomuló rövid videóanyagok.


Direkt támogatás


Az üzleti felhasználást támogató fejlesztést is bejelentett a cég: AR Brand Effects and Partner Program néven. Ez azt jelenti, hogy olyan fejlesztésen dolgoznak, amely lehetővé teszi látványos és magas színvonalú vizuális effektek elhelyezését a szponzorált videókban. Egyszerűbben fogalmazva azt jelenti az újítás, hogy az influencerek finanszírozókra, szponzorokra lelhetnek a TikTok-on, a termékeket előállító és forgalmazó cégek pedig olyan márkaképviseletre, ami közvetlenül szól a célközönséghez.


Direkt elérés


Nem csoda, hogy a TikTok is nyitott a hirdetések irányába, hiszen egy-egy népszerűbb „TikTokker”-nek több tízszerese a TikTok-követőinek a száma, mint az Instagram-os felületen. Egy-egy felhasználó esetében tökéletesen látható a számszerű különbség, csupán össze kell hasonlítani az Insta profilját és a TikTok profilját.

Ráadásul a most tizenéves generációk színe-java fent van a platformon, és egyáltalán nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, hogy ők lesznek a következő két évtized meghatározó fogyasztói, így érdemes időben megfogni őket.

Szükséged van segítségre az oldalaid kezelésében? Fordulj hozzánk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média