Kövessen minket a Facebookon!

Turbózd fel az Insta marketingedet!

Bemutatunk néhány applikációt, amelyek által nem csupán az esztétikai minőségét növelheted meg az „Instás” felületednek, hanem az alapfelhasználói lehetőségektől magasabb szinten fogod tudni formázni a profilodat, vagy éppen menedzselni a sztorijaidat, hirdetéseidet.


Miért érdemes komolyabban foglalkozni az Insta felületed fejlesztésével?


Mert az Instagram az egyik legjobb platformja a vizuális eszközökkel megvalósítható online kampányoknak. Általában az online világban a képekkel párosuló tartalmak képesek elérni azt az ingerküszöböt, amely kattintást és további érdeklődést vált ki az emberekből. Ennek magasabb fokát a videók jelentik.

Alapvetően az erősen vizuális jellegű tartalmak közösségi megosztására született az Instagram. Ráadásul az Insta fiókunk összekapcsolható a Facebook-kal, és a közeljövőben a beérkező üzeneteinket is képesek leszünk akár csak a Messenger applikációján keresztül olvasni és megválaszolni. Az Insta egy szuper vizuális tartalommegosztó felület. Ahol komoly verseny folyik azért, hogy sikerüljön kitűnni a tömegből, ebben pedig néhány applikáció tud segítséget nyújtani.


Pixaloop


Ez az alkalmazás fotóanimációs lehetőségeket ad a kezünkbe. Nem a Photoshop sokadik klónjáról beszélünk, hanem egy olyan lehetőségről, amelynek segítségével mozgást vihetünk az állóképbe. Sok hasonló applikáció jelent már meg a piacon, de továbbra is a Pixaloop a legnépszerűbb. Ha szeretnél több követőt és kattintást elérni a fotóiddal és hirdetéseiddel, akkor mindenképp érdemes kipróbálni, hogy milyen reakciót vált ki a követőinkből, ha az általunk kijelölt fotórészen animált mozgás jön létre.

Úgy kell elképzelni, mintha a szél borzolná a fotón lévő ember haját vagy a háttérben lévő égbolton úsznak a felhők. Az ilyen plusz adalékok mindig megragadják az ember figyelmét és további okot adnak rá, hogy többet akarjon megtudni a fotóhoz társuló tartalomról.


Later


A követőid megtartásához folyamatosan frissülő tartalmakat kell megosztanod, aminél nagyon fontos szempont a következetesség. Ha egyedül menedzseled az oldalad, a Later segítségével hetekre vagy akár hónapra előre is képes lehetsz beütemezni a tartalmakat megosztását. Az alkalmazás lehetővé teszi a történeteid naptári rendezésének vizuális megjelenítését, linkek vagy leírások hozzáadását valamint az egyes ütemezett és futó történetekhez kapcsolódó statisztikák megtekintését.


Linktr.ee


Az üzleti felületek számára bizonyos tekintetben hátrányt jelent az Insta kompaktsága. Külső applikáció nélkül gyakorlatilag csak egy bemutatkozó felületet kapunk, aminek korlátozottak a lehetőségei pl. a márkánk vagy termékeink bemutatását illetően. Ebben nyújt segítséget a Linktr.ee, amellyel kimondottan az Instagram profilunkhoz tudunk landing paget szerkeszteni. Olyan bemutatkozó oldalt készíthetünk, ahol az érdeklődő nem csupán a profilunkra, de a külső weboldalunkra vagy weboldalainkra és egyéb csatornáinkra is eltalálhat.


Analitikai segítség a forgalmunk áttekintéséhez


Nos, ez az a pont, ahol ahány cikk vagy bejegyzés született már a témában, annyi különböző szoftver kerül említésre javaslatként. Saját részről az Instagram Insight opcióját tudom javasolni, amely viszont csak abban az esetben fogja megjeleníteni számunkra az oldalforgalomhoz kapcsolódó információkat, amennyiben átálltunk professzionális fiókra. Ez azzal fog járni nyilván, hogy egy-egy posztunkat vagy történetünket pl. kiemeljük és fizetünk érte, viszont azzal is tisztában kell lennünk, hogy a legtöbb olyan szoftver, ami kezdő oldalak számára ajánlja fel az analitikai szolgáltatásait, szintén csak alapszinten ingyenes.

Amennyiben használható adatokat szeretnénk kinyerni belőlük, már fizetnünk kell érte. Szóval ha szeretnénk, hogy az oldalunknak több látogatója legyen és a legfeljebb érdeklődő kattintgatások helyett történjen vásárlási aktivitás vagy a szolgáltatásunk megrendelésére irányuló aktivitás, ahhoz mindig energiát, időt és pénzt kell befektetni a munkánkba. A fontos kérdés azonban az, hogy mire fordítjuk az összeget. Éppen ezért az analitikus és hirdetési funkcióknál többek tapasztalata alapján az a legkifizetődőbb, ha megmaradunk annak a platformnak a szoftverválasztékánál, amelyiken megjelenítjük a tartalmunkat és meghirdetjük azt. A több különböző eszköz használata hosszú távon szétaprózódáshoz és a költségeink fölösleges emelkedéséhez vezet.

Ezek az eszközök készen állnak, csak alkalmazásra várnak. Az Instagram oldalad pedig remek fejlődési lehetőséget kap általuk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha fejleszteni szeretnéd oldalaidat és szükséged van segítségre ebben!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média