Kövessen minket a Facebookon!

Tévhitek a közösségi médiával kapcsolatban

A közösségi média napjaink egyik legnépszerűbb digitális marketingeszköze. Sokan vannak azonban, akik továbbra is mítoszok és tévhitek alapján hisznek abban, hogy egy Facebook profil csodákra is képes lehet.

A valóság azonban egészen más, hiszen csodák nem léteznek. Ahhoz, hogy a közösségi marketing jól működjön, rengeteg energiára és főleg idő befektetésére van szükségünk.

Üzleti kapcsolataink kialakításához kockáról kockára kell felépítenünk a márkánk köré összpontosuló közösséget, és lassan, de biztosan elnyerni a tagok bizalmát.

Az alábbi öt mítosz rengeteg vállalkozó fejében él, mi azonban most megmutatjuk, mi is a valóság ezekkel a tévhitekkel kapcsolatban!


A közösségi kampány nem kerül semmibe


Habár a közösségi oldalak használata valóban ingyenes és rengeteg reklámfelületet biztosít, egy jó kampány felépítése rengeteg időbe kerül. Ráadásul a nagyobb láthatóság érdekében fontos a kiemelés, tehát az sem árt, ha mélyen a pénztárcánkba nyúlunk, és a közösségépítés mellett a reklámozásra is koncentrálunk.


Minden platformon jelen kell lenned


Sok cég felesleges időt fordít arra, hogy a legtöbb közösségi platformon jelen legyen, azonban ez nem más, mint egyszerű energia- és sok esetben pénzpazarlás. A hatékony közösségi marketing érdekében koncentráljunk azokra a platformokra, melyeket a vállalkozásunk szempontjából releváns célközönség a legnagyobb eséllyel használ aktívan.


Egyoldalú kommunikációs forma


A közösségi média lényege, hogy a tartalom alakításából a felhasználók is kivehetik a részüket. Éppen ezért kell csatornánkat interaktív kommunikációs eszközként kezelni, és amennyire csak lehet, tartani a kapcsolatot követőinkkel, minél több lehetséges tevékenységbe bevonni őket.


Naponta többször kell posztolnod


Nem a posztok mennyisége a lényeg, sokkal inkább az, hogy mikor tesszük közzé bejegyzéseinket. Ha tudjuk, célközönségünk mikor használja legaktívabban a közösségi platformokat, nagyobb az esélye a hatékony elérésüknek.


Tökéletes arra, hogy új ügyfeleket szerezzünk


Habár a reklámok és kiemelések segítenek abban, hogy új kuncsaftokat szerezzünk, a közösségi oldalak leginkább arra alkalmasak, hogy már meglévő vásárlóinkkal és követőinkkel hatékonyan tartsuk a kapcsolatot.


Ha segítséget szeretnél kapni az oldalaid kezelésében, keress minket! Együtt könnyebb kezelni a problémákat.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média