Kövessen minket a Facebookon!

Augusztusban változnak a Facebook mobilos hirdetési paraméterei

A legnagyobb közösségi oldal a közelmúltban jelentette be, hogy mobilra optimalizált hirdetései a jövőben megújulnak. A fizetett tartalmak mobilos verziói a Facebook alkalmazás új megjelenéséhez igazodva kapnak esztétikusabb, felhasználóbarát külsőt.


Kisebb helyen is elférnek majd a hirdetések


Az augusztus 19-től esedékes változások után a mobileszközön megjelenő, fizetett tartalmak kisebb helyet foglalnak majd el képernyőnkön, szöveges tartalmukat és vizuális megjelenésüket tekintve is jobban illeszkednek majd a felhasználói felület korábban már bejelentett megújulásához. Ilyen módon kevésbé akadályoznak majd minket a böngészésben, a korábbinál kevésbé zavarják a felhasználói élményt.


Mi változik pontosan?


Augusztustól a mobilos hirdetések megjelenítése során kevesebb szöveg jelenik meg a felhasználók hírfolyamában. Míg korábban a vizuális tartalom előtt olvasható bevezető szövegblokk szinte bármilyen hosszúságú lehetett, ezt a fejlesztők most az áttekinthetőség érdekében mindössze három sorra limitálják.

Természetesen továbbra is lehetőség nyílik a tetszőleges hosszúságú bejegyzések posztolására, azonban a háromsoros bevezető után a Facebook innentől kezdve csak a „Továbbiak” gombra kattintva jeleníti meg a teljes tartalmat.

Változik ezen felül a fizetett tartalmakat illusztráló képek és videók méretezése is. A vizuális tartalom ezentúl nem haladhatja meg a vertikális 4:5 arányt, ami azt jelenti, hogy a túlzottan magas képi és videós tartalmak hamarosan nem jelennek majd meg a hírfolyamban.

Kinek és miért jók a változások?

Habár első ránézésre a változások kizárólag a felhasználók érdekeit szolgálják, az igazság az, hogy az augusztus végétől esedékes újítások a hirdetők szempontjából is pozitívak.

Az új irányelvek szerinti hirdetések optimalizáltsága ideálisabb, jobban illeszkednek a Facebook hírfolyamához, ezáltal pedig könnyebben észrevehetővé is válnak. Ennek eredményeképp pedig a célközönség tagjai is nagyobb eséllyel kattintanak majd az ilyen jellegű, fizetett tartalmakra.

Keress minket, ha segítségre van szükséged oldalaid kezelésében ! Megteszünk mindent , hogy ezek a gondok elkerüljenek.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média