Kövessen minket a Facebookon!

Tartalommarketing 2022-ben: elhoztuk a legérdekesebb felméréseket!

A tartalommarketing kiismerése sok vállalkozó számára nehézkes. Ebben a cikkben elhoztuk a legérdekesebb felmérések eredményeit, aminek segítségével Te is hatékonyabban tájékozódhatsz a kontent marketing világában.


 1. A marketingesek 82%-a használja aktívan a tartalommarketing eszközeit, 10%-a egyáltalán nem, 8%-a pedig nem tudja, hogy a vállalkozása használja-e a kontent marketing eszközeit.
 2. A B2B marketingesek 43%-a használ megtervezett tartalommarketing stratégiát, a legsikeresebb B2B marketingesek 60%-a használ tartalommarketinget.
 3. A marketingesek 69%-a fektet időt és energiát a weboldalak SEO-zásába.
 4. A marketingesek 60%-a állítja, hogy a tartalommarketing leadeket hoz. Emellett a marketingesek 70%-a állítja, hogy a tartalommarketing segít edukálni a célközönséget, és 60%-a állítja, hogy építi a meglévő ügyfelek bizalmát a cég felé.
 5. A videó formátum volt az elsődleges formája az internetes médiának 2021-ben. A második legnépszerűbb formátum a blog volt, és ezt követték az inforgrafikák.
 6. Az emberek 71%-a ismeri el, hogy nem olvas el minden részt egy blog bejegyzésben, a maradék 27% pedig minden mondatát átolvassa egy cikknek.
 7. A marketingesek 71%-a állítja, hogy használ kulcsszavakat a blogbejegyzésekben, és ez jelenti a SEO stratégiájuk fő elemét.
 8. A vállalkozások 51%-a posztol minden nap kontentet a tartalommarketing-stratégiájuk részeként.
 9. Ugyan a válaszadók 32%-a soknak tartja az elérhető tartalmak mennyiségét az interneten, mégis megnéznek 3-5 posztot egy vállalkozástól, mielőtt vásárolnának tőle.
 10. A válaszadók 69%-a egy adott termékről vagy vállalkozásról jobban szeret videók segítségével tájékozódni, 18%-a jobban preferálja a szöveges tartalmat, 4%-a részesíti előnyben az infografikákat, 3%-a jobban szeret e-bookokat letölteni, 3%-a szívesebben vesz részt webinárokon, és 2%-a fogad szívesen sales hívásokat.
 11. A marketingesek 81%-a tekint a tartalommarketingre a marketing egyik alappilléreként.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha segítség kellene online marketing tevékenységedhez!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média