Kövessen minket a Facebookon!

Új sztori funkciót tesztel a Facebook

A hírek szerint a legnagyobb közösségi oldal ismét komoly újításra készül. Fejlesztői olyan funkció bevezetését tervezik, melyek lehetővé tennék a felhasználók számára, hogy a Facebook és Messenger sztorijaikat ne kelljen minden kapcsolatukkal megosztaniuk. Ha akarják azokat csak kisebb, baráti csoportok fogják látni.


Az intim szféra szentsége


Az új funkció egyértelmű célja, hogy a felhasználók ezután korlátozhassák történeteik elérését. Csak azokkal kelljen megosztaniuk őket, akikkel valóban szeretnék. Eddig ugyanis a Facebook-on saját sztoriként közzétett tartalmakat minden ismerősünk elérhette és akár tovább is oszthatta azokat.

Az új opció leginkább az Instagram-ról ismert „Közeli barátok” megosztási lehetőséghez hasonlítható, melyet a platform tavaly decemberben indított el és azóta is sikeresen működik.


Nem csak a magánszemélyeknek hasznos


Az új opció a cégek számára is hasznos lehet, hiszen az oldalak ugyanúgy hozhatnak létre kiválasztott felhasználókból álló listát, mint a magánszemélyek.

Ilyen módon a kiemelt követőkkel olyan különleges tartalmakat oszthatnak meg, melyek biztosítják az ügyfelek számára az exkluzivitás érzését. Elősegítve ezzel a márka iránt táplált lojalitás kialakulását.


Egyelőre nem hivatalos


Az ötlet persze nem új keletű, hiszen magát a „történet” formátumot az Instagram és a Facebook is a Snapchat-től vette át, ahol a rövid videókat eredetileg is csak az általunk választott, közeli ismerősökkel oszthattuk meg.

Az új opció bevezetésével kapcsolatban egyelőre nem történt hivatalos bejelentés, és pontosan még azt sem tudni, hogyan is működnek majd a közeli ismerősöknek szánt sztorik.

A Facebook közelmúltban bevezetett újításait tekintve azonban nagy a valószínűsége annak, hogy a tesztfázis után, 2020-ban, a platform élesben is bevezeti majd funkciót.

  Keress bennünket és segítünk oldalaid kezelésében!

Forrás: socilamediatoday.com


Szubjektív Média