Kövessen minket a Facebookon!

Ne mozdulj ki otthonról!

Ahhoz, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését, elengedhetetlenné vált, hogy lehetőleg ki se mozduljunk otthonról. Az állam fokozatosan szigorodó intézkedései a kijárás korlátozásában egyre inkább szorítanak a négy fal közé. Addig, amíg nincsen teljesen kijárási tilalom, az emberek valamennyire még élvezhetik a tavaszi napsütést. Ha éppen az időjárás is úgy akarja. Viszont a saját és mások egészségét a leghatékonyabban úgy tudjuk megóvni, ha otthon maradunk.


Az otthonlét jelei


A streamelő oldalak jelentős forgalom növekedésről számoltak be az elmúlt két hétben. Erre igazán lehetett számítani. Ahogy csökkentek a szórakozást és kikapcsolódást biztosító lehetőségek, lévén, hogy az összes mozi, színház, kocsma bezárt a járvány miatt, az online eltöltött idő mennyisége ezzel fordított arányosságban indult növekedésnek.

Az HBO GO látogatottsága rövid időn belül 65-70% -kal nőtt. De a Netflix és az Amazon is 15-30%-os növekedésről tesz említést. Azonban már jelentkeznek a túlzott kihasználtság jelei. A forgalmazók kénytelenek voltak csökkenteni a filmek minőségét, mert az internetszolgáltatók által biztosított sávszélesség a megnövekedett forgalom miatt nem mindig bizonyult elégségesnek.


A szórakozás nem mehet a tanulás rovására


Az online filmnézés és az élő közvetítések a youtube-on esetleg olyan helyről vonják el az erőforrásokat, ahol az akadozásmentes kapcsolat lényegesen fontosabb lehet. Hiszen sok munkavállaló kényszerült „home office”-ba, akiknek konferenciahívás esetén alapvető a késés nélküli szolgáltatás, de az otthonokba szorult diákok óráinak a megtartása is jelentősen igényli a feltétlen kapcsolatot a világhálóval.


Itt nem lesz leállás


Noha számos termelés leállt és gyárak zártak be, az interneten nem állt le az élet, és szakértők szerint ez a megnövekedett igény az online streamelésre még több platformot fog életre hívni a közeljövőben. A vírus miatt ez egy szerencsétlen állapot, de kedvez új streamelő oldalak születésének, hiszen az igényt pont a bezártság hívta elő.

Reméljük, a folyamatosan növekvő kihasználtság nem fogja bedönteni a rendszert, és az online szolgálatások továbbra is zavartalanul elérhetőek maradnak.

Forrás: theverge.com


Szubjektív Média