Kövessen minket a Facebookon!

Hamarosan Facebook-on és Instagram-on is vásárolhatunk

A Facebook az elmúlt hetekben belehúzott az új funkciók fejlesztése terén. A legérdekesebb újítás azoknak a vállalkozóknak kedvez, akik saját webshop hiányában a közösségi oldal felületén szeretnének értékesíteni.

A platform fejlesztői a napokban jelentették be a Shops funkció elindítását, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy ingyenes üzlethelyiségeket hozzanak létre a Facebook és az Instagram felületén. Az új lehetőség azok számára is használható lesz, akik már rendelkeznek saját webáruházzal, de egy újabb értékesítési csatornán is szeretnének jelen lenni.


Online katalógus helyett működő webshop


Előre láthatólag hamarosan érkezik az új Shops funkció, melynek segítségével Facebook-on és Instagram-on is gyorsan, egyszerűen vásárolhatunk online. A Shops jóval több lehetőséget tartogat majd, mint a jelenleg elérhető Áruház funkció, melynek esetében nincs lehetőségünk az online fizetésre.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a korábbi megoldással szemben mostantól szinte teljes értékű, saját webshopot üzemeltethetünk majd közösségi felületeinken, mely a jelenlegi gazdasági viszonyok mellett rengeteg vállalkozásnak válhat a javára.


A webáruház tulajdonosoknak is kedvez az újítás


Az új funkció kifejlesztéséhez leginkább a koronavírus terjedése járult hozzá. A fejlesztők főként azoknak a vállalkozóknak szeretnének segíteni a Facebook-on és Instagram-on történő vásárlás lehetőségével, akik a járványhelyzet miatt elvesztették a lehetőséget arra, hogy termékeiket hagyományos módon értékesítsék, a saját webshop építésére pedig anyagi vagy technikai szempontból nincs lehetőségük.

Ami azonban kifejezetten jó hír a már létező webáruházak tulajdonosainak is, hogy a Facebook és az Instagram új funkciói összeköthetőek lesznek az olyan, nagyobb webshop rendszerekkel, mint a Shopify vagy a Woocommerce. Így a Facebook-os és Instagram-os vásárlást már meglévő üzletünk egy újabb, kiegészítő lehetőségeként is kínálhatjuk majd.

Keress meg bennünket és kérj segítséget, ha oldalaid „betemetnek”!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média