Kövessen minket a Facebookon!

3 ok, ami miatt rosszul teljesítesz a közösségi médiában

„A közösségi média nem való minden vállalkozásnak” – gyakran halljuk a kijelentést, azonban azt kell mondanunk, hogy ez ilyen formában nem igaz. Ha tudjuk, hogyan használjuk megfelelően a népszerű platformokat, igenis sok új, aktív követőt és vásárlót szerezhetünk.

Vannak azonban olyan hibák, amelyeket sok cég hajlamos elkövetni a közösségi marketing megtervezése során. Most megmutatjuk a három leggyakoribbat, amik könnyedén tönkretehetik akár a te kampányodat is!


Nem ismered a célközönséged


A marketing egyik alapszabálya, hogy ha mindenkihez szeretnél szólni, akkor tulajdonképpen senkit sem tudsz hatékonyan elérni. Ha nem ismered a célközönségedet, nem tudod őket hatékonyan megszólítani sem. Ami azt jelenti, hogy interakcióra, vásárlásra sem tudod ösztönözni őket.


Nem vagy elég következetes


Minél rendszertelenebbül posztolsz, annál kisebb az esélye annak, hogy az algoritmusok szeretni fogják a közösségi profilodat. Sőt, a követőkhöz is nehezebb lesz eljuttatnod az üzenetedet.

Használd következetesen a közösségi médiát, posztolj egy jól felismerhető, megjegyezhető séma szerint, ilyen módon pedig biztos lehetsz abban, hogy több reakciót kapsz majd bejegyzéseidre, és követőbázisod is gyorsabban, hatékonyabban fog növekedni.


Minden áron követőket akarsz szerezni


A legnagyobb hiba az, ha kizárólag a magas követőszám elérésére törekszel. Az, hogy sokan figyelik az oldalad, még nem jelenti azt, hogy aktívak is a követőid. Nem feltétlenül generálnak megosztásokat és nem feltétlenül lépnek interakcióba a posztjaiddal.

Ahhoz, hogy aktív közösséget tudj építeni, a legfontosabb, hogy megtaláld a megfelelő hangot a követőkkel. Késztesd őket interakcióra, kezdeményezz vitaindító beszélgetéseket. A lényeg ugyanis nem a számokban, hanem az aktivitásban rejlik!

Annak érdekében pedig, hogy közösségi marketinged tutira jól működjön, olvasd el korábbi cikkünket a 2020-as trendekről, hogy képben lehess a legmenőbb újdonságokat illetően.

Keresed oldalaid hatékonyabbá tételének a módját csak éppen időd nincs erre. Keress meg bennünket és segítünk ebben!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média