Kövessen minket a Facebookon!

UGC, a legvonzóbb marketingtartalom

A mai márkák elkezdték elterelni a reflektorfényt önmagukról, ehelyett hűséges vásárlóik, alkalmazottaik és márkarajongóik felé irányítják ezt. Ezzel lehetővé tették, hogy az adott csoportok által létrehozott tartalom egyre több marketingtevékenységet generáljon.

A valódi emberek által generált tartalmak életszerűbbek, hitelesebbek és sokkal kedveltebbek is a felhasználók körében. A steril, tökéletes márkák által készített reklám egyre taszítóbbá, sokszor kontraproduktívvá válhat. Hol van az arany középút? Miért érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a felhasználók által generált tartalomra (user-generated content), vagyis a UGC-re? Nézzük meg!


Mit mutatnak a számok?


Marketingszakemberként ugyan nem lehet mérnöki pontosságról beszélni, mégis célravezető komolyan venni a számokat, statisztikákat. Ezek egyrészt jól rámutatnak az irányvonalakra, melyek mentén érdemes új célokat kitűzni magunk elé. A UGC kapcsán elgondolkodtató lehet az az aktuális felmérés, miszerint a felhasználók 70%-a jobban bízik a fogyasztók által generált tartalomban, mint a márkázott tartalomban.

Az emberek 79%-a szerint a UGC nagyban befolyásolja a döntéseit és az ügyfelek 6-szor nagyobb eséllyel vásárolnak terméket, ha az oldal közösségi média tartalmat, innen származó képeket is tartalmaz. Nem véletlen tehát, hogy az online vásárlás növekvő piacán kezd elmosódni a határvonal a tartalom és a kereskedelem között.


Hogyan teremts vásárlási lehetőséget?


A kiélezett e-kereskedelmi piacon mindenképp érdemes kísérletezned, ha szeretnél fejlődő pályára állni az agilis szereplőktől zsúfolt színtéren. A megvásárolható tartalom arra törekszik, hogy egy-két kattintás alatt már a kívánt termék megszerzéséig juthassanak. Ez a gyors és egyszerű útvonal csökkenti az esélyét annak, hogy valaki elakadjon, elbizonytalanodjon, mielőtt betérne az áruházunkba.


Vizuális tartalom mindenek felett


Sokszor beszámolunk a vizuális és audiovizuális marketing legfrissebb újdonságairól, amit, ha eddig nem tetted, érdemes a prioritási listák élére helyezni. A vásárlók óriási hányada, hozzávetőlegesen 91%-a a vizuális és interaktív tartalmat részesíti előnyben a hagyományos formátumokkal szemben.


Vigyázz, mert egyre szemfülesebbek a vásárlóid!


A UGC fontossága leginkább azért ütközik ki manapság, mert egyre egyszerűbb, a közösségi média és az értékelési felületek segítségével felhasználók által generált tartalomhoz, visszajelzéshez jutni. Éppen ezért, mivel ebben jobban bíznak a vásárlóid, keresik és generálják is ezeket a tartalmakat.

Hamar kiszúrják az egyoldalú márkázott reklámokat és inkább több UGC tartalmat várnak a kedvenc márkáiktól. Megfordítva: a kedvenc márkájuk gyakran az lesz, ami a legtöbb valós visszajelzés alapján vonzóvá válik számukra.

Ha kérdésed merült fel ebben a témában vagy az online marketing területén, keress minket és kérdezz bátran!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média