Kövessen minket a Facebookon!

Facebook for Business – szociális készségek sorozat II.

A Facebook for Business Insta oldal nem tétlenkedik, mostanában Social Skills névre keresztelt videósorozatban üzleti tippeket osztanak meg különböző vállalkozások tapasztalatain keresztül. Mi elsőként egy olasz szemüvegmárka történetét mutattuk be ezek közül, most pedig az indiai fűszerek kerülnek terítékre.

A sorozat tehát elsősorban azt mutatja be, hogyan, mikor, miért használták egyes vállalkozások a Facebook hirdetési eszközeit a valóságban, valós közönséggel. Még akkor is találhatsz ezekben az előadásokban érdekes részleteket, ha már profi vagy a témában. Most egy indiai cég tapasztalatait mutatják be.


Ha az Instagram a kirakat, akkor az jól nézzen ki!


A B2C üzletág képviselőiként a Diaspora Co. mutatta be Facebook hirdetési tapasztalatait. Három lényeges pontban ők is kiemelték, hogy mi az, ami a webshopnál, a közvetlen fogyasztókat kiszolgáló stratégiánál bevált nekik az elmúlt időkben.

Tevékenységén belül a cég egyébként megkülönböztető jegyként a történelmi vonatkozásokat, hagyományok tiszteletét, a fair trade vagyis a méltányos üzleti gyakorlatot, illetve a csodás minőségű fűszereket jelöli meg. Ez máris egy jó tipp lehet, ha te még nem találtad meg a márkád különös ismertetőjeleit.


1. Fektess be a fényképezésbe és a márka látványába


Mi is emlegettük már ezeket a részleteket, különösen a közösségi média kapcsán, ami – valljuk be – túlságosan nagy szelete a marketing stratégiának ahhoz, hogy félvállról vegyük. A social media a kirakatod, egy webshop esetében a portékádról alkotott első benyomás lehetősége. A minőség nem csak pixelek, de hozzáértő fotográfus személyében is értendő.

A látvány része a fényképen kívül a körítés, a hangulatok s maga az oldal is hozzájárul a vonzó megjelenéshez, amire a Diaspora egy kitűnő példa, érdemes ránézni!


2. Kérdezz bátran a közönségtől!


Ugyan legutóbb az olasz szemüvegmárkánál is felmerült, de érdemes újra megemlíteni, mennyire ösztönző, előremutató és kedves dolog még cégek esetében is kérdezni és türelmesen figyelni egymásra. Vállalkozóként sem csak a profit, de a magabiztosság, a kitűzött célok elérésének könnyedsége is nagyban függ a közönséggel ápolt viszonyodtól, nyilvános megítélésedtől.


3. Pay per click


Facebook és Instagram Shop megoldásokkal elérheted, hogy a megosztott tartalmaid azonnal vásárolhatóvá is váljanak. Ez plusz munka és plusz odafigyelés, azonban sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá teheti a vásárlóid bevonzását.

Akárcsak egy fizikai áruházban, itt is sokat számít, hogy ami igazán vonzó, azt gyorsan bedobjuk a kosarunkba. Ha elkerüli a figyelmünket vagy órákat kell kutatni utána, talán már nem is olyan fontos. Ezek az apróságok bizony könnyen gyakorolhatnak jelentős hatást a vállalkozásodra.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média