Kövessen minket a Facebookon!

Legnépszerűbb alkalmazásai közötti üzenetküldési módot tesztel a Facebook

Az elmúlt napokban az Instagram fejlesztői Twitter bejegyzésben közölték, hogy tesztelési szakaszába lépett a Messenger beépítése az Instagram applikációjába. A Facebook távolabbi tervei között szerepel a Messenger, az Instagram és a WhatsApp alkalmazásainak az összekötése. Mindezt oly módon, hogy bármelyik applikáción keresztül érkező üzenetet képesek legyünk elolvasni, megválaszolni a másik két applikáción keresztül is.


Hogy ez miért jó?


A több alkalmazásban egyszerre látható üzenetek hasznát akkor látjuk, ha belegondolunk, hogy a manapság népszerű self-branding-hez hány közösségi platformon kell fent lenni valakinek a sikeres működéshez. Az üzenetek ilyen formájú átláthatósága rengeteg időt és energiát spórolhat meg. Mindenkinek, aki számára a közösségi médiafelületek használata nem csupán a személyes kapcsolatok ápolását szolgálja, hanem egyben a munkájuk és megélhetésük eszköze is.

Természetesen az üzenetek láthatósága több applikációban a hétköznapi használat módját is megkönnyítheti mindannyiunk számára, hiszen nem kell minden felületet egyesével végignézni, hogy kiderüljön, kaptunk-e választ valamely üzenetünkre.
A gyakorlatban a keresztüzenetek alkalmazása azzal járna, hogy pl. a Messenger felhasználó fiókunkat reprodukálni lehet az Instagram és a Watsapp alkalmazásán belül is, amelyhez a Facebook használata jelentheti a közös platformot.


Új matrica bevezetését készíti elő a Facebook


Hamarosan egy új „Plans” (Tervek) matrica fog bekerülni a Facebook story módjába, első körben az Amerikai felhasználók számára. A matrica különlegessége, hogy általa a történetünkben tudunk megosztani közelgő eseményt vagy egyeztethetünk online találkát a barátainkkal. A Plans matrica lehetővé teszi az esemény időpontjának megadását, illetve annak a leírását is. Vélhetően összekapcsolódik majd a Messenger-szobák funkcióval, amelyet a COVID-19 járvány miatt megugrott videóbeszélgetések hívtak életre.


Nem csak egy szimpla matrica


A Plans matrica egy olyan gyorsfunkciót takar, melynek előnyeit élvezhetjük magánemberként is, hiszen videochat-es találkozót egyeztethetünk a barátainkkal, és az üzleti tevékenységünk szervezését is könnyebbé teszi a közösségi hálón. Gyors és látványos megoldást jelenthet a webinárium-ok, termékbemutatók vagy termékbejelentések promótálásában és kivitelezésében is.

Keress meg bennünket és megteszünk mindent, hogy segítséget nyújthassunk oldalaid kezelésében!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média