Kövessen minket a Facebookon!

Eltűnnek az ellenőrzött Facebook profilok?

A Facebook fejlesztői még októberben eltüntetik bizonyos hitelesített oldalakról az „ellenőrzött” megjelölést, mely arról tájékoztatta az embereket, hogy az adott közérdekű oldal vagy profil hiteles.

A közösségi oldal illetékesei azzal indokolták a döntést, hogy a jövőben inkább arra szeretnének koncentrálni, hogy az oldalak tulajdonosai más módon nyilvánítsák ki követőik felé eredetiségüket.


Mit jelent a szürke „ellenőrzött” jelzés?


A Facebook a felhasználók védelme érdekében bizonyos oldalak autenticitását különböző ikonokkal jelöli. Mindezidáig kétféle „ellenőrzött” jelzéssel találkozhattunk a platformon: a kékkel valamint a szürkével.
A kék jelzéssel közszereplők, márkák illetve médiavállalkozások oldalát hitelesíti a platform, míg a hamarosan eltűnő szürke a kisvállalkozások, szervezetek jelölése. Ezzel az oldalak tulajdonosai gyorsan és egyszerűen nyilváníthatták ki, hogy az adott felületet valóban a cég üzemelteti. Így a követők mindig megbízható és releváns tartalmakat találhatnak rajta.


Nagyobb kreativitást hozhat a változás


Ezután némileg nehezebb lesz az adminisztrátorok és oldaltulajdonosok dolga, hiszen pusztán a tartalommal kell meggyőzniük a látogatókat arról, hogy a Facebook oldal valóban hiteles.

Ez egyfelől megnehezíti az oldalak kezelőinek munkáját, hiszen mostantól jobban oda kell majd figyelni arra, hogy a névjegyében minden információ pontosan ki legyen töltve. Másfelől pedig az újítás pozitív változást is jelent.

Ezután ugyanis nagyobb figyelmet kell majd fordítaniuk az általuk megosztott kontentre és arra, hogy a tartalom valóban releváns és érdekes legyen az adott oldal témáját illetően.

A hamarosan eltűnő funkció miatt nem kell könnyeket hullatni, hiszen mellette rengeteg, új lehetőség kárpótolja majd az oldaltulajdonosokat. Ezek közül néhánnyal a közelmúltban már mi is foglalkoztunk.

Szeretnél a közösségi média platformokon nagyobb sikereket elérni? Itt találsz meg minket , ha segítségre van szükséged oldalaid kezelésében.

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média