Kövessen minket a Facebookon!

A tesztelés után most élesedik a Facebookon a multiprofil opció

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Facebook fontolgatja az egy felhasználóhoz tartozó több profil bevezetését. Hamarosan érdeklődési területeinknek megfelelően több profilt is beállíthatunk.


Mutasd meg, hány profilod van, megmondom, ki vagy!


Több mint egy év kísérletezés után a Meta végre elindította a multiprofil opciót a Facebookon. Az egy felhasználóhoz tartozó több profil többek között lehetőséget ad arra, hogy különböző érdeklődési területeinket mélyebben felfedezzük, illetve hogy különböző tartalmat osszunk meg különböző közönséggel. A „create another profile” opció választásával új feedet és friendlistát építhetünk.

Ez a Meta szerint azért hasznos, mert akár régi, akár új tagok vagyunk a Facebookon, elképzelhető, hogy szét akarjuk választani a személyes és a szakmai kapcsolatainkat, vagy egy profilt szeretnénk egy bizonyos közösség tagjaként használni, a másikat pedig egyszerűen csak a barátainkkal. Ha több profillal operálunk, könnyen kontroll alatt tarthatjuk, mit kivel osztunk meg, és milyen tartalmat látunk. Például képzeljünk el egy profilt csak a gasztronómiai érdeklődésünknek szentelve, és egy másikat a barátainkkal és családunkkal való kapcsolattartásra.


Tesztelés után élesben


A Meta tavaly július óta tesztelte a multiprofil funkciót, és beszámolójuk szerint sok tesztfelhasználó élvezte, hogy élesebben elválaszthatja az élete különböző területeit. Például megfigyelték, hogy szabadabban és többet kommunikáltak abban a közösségben, amelyet a legfontosabbnak éreznek. Mivel az Instagramon már megfigyelhető volt a különálló, érdeklődési területek szerint rendeződő profilok sikere, nagy az izgalom, hogy most végre a Facebook „népe” is kipróbálhatja ezt a lehetőséget.

A Metának valószínűleg nem titkolt szándéka, hogy posztolásra ösztönözze a felhasználókat, mert habár a Facebookon töltött idő nőtt, ez a rövid videók és képek nézését és a feed görgetését foglalja magában. Általánosságban véve mindenki kevesebb tartalmat oszt meg, mint korábban.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média