Kövessen minket a Facebookon!

Az 5 legjobb módszer, melyekkel cselekvésre ösztönözheted követőidet

A közösségi média mára a mindennapok szerves részévé vált. A Facebook-kal kelünk és az Instagram-mal fekszünk, így nem csoda, hogy az elmúlt évek egyik legnépszerűbb marketingstratégiája a közösségépítés. Legyen szó akár nagy cégről, akár kisvállalkozásról, a siker szinte elképzelhetetlen a folyamatos közösségi jelenlét nélkül.

A magas követőszám azonban még nem garancia a diadalra. Annak érdekében, hogy sikeres lehess, követőidet interakcióra kell ösztönöznöd. El kell érned, hogy kedveljék, kommentálják, valamint megosszák tartalmaidat.
Most hoztunk 5 olyan módszert, melyekkel garantáltan megmozgathatod követőidet bármelyik közösségi platformon!


Légy játékos


A játékos posztok létrehozása nagyszerű módja lehet annak, hogy új, aktív követőket vonzz oldaladra. Mindenféle kreatív ötlet segíthet az elérések növelésében. Kérd meg követőidet, hogy adjanak címet egy vicces képnek, készíts nekik trükkös kvízjátékot vagy rendezz számukra kreatív fotópályázatot!

Nem feltétlenül kell olyan játékra gondolnod, ami komoly nyereménnyel jár. Az emberek szeretnek pusztán a játék öröméért játszani, és tökéletes díjazás lehet egy elismerő komment és néhány jól megérdemelt lájk is.

Ha mégis szeretnél valami jutalmat kiosztani, figyelj arra, hogy az saját márkád, vállalkozásod szempontjából releváns legyen.


A szöveg önmagában nem elég


Minél látványosabb egy poszt, általában annál jobban teljesít. Ha nekünk nem hiszed el, akkor vess egy pillantást a HubSpot felmérésére, mely statisztikai adatokkal igazolja, hogy az illusztrációkkal kiegészített bejegyzések akár 94%-al is jobban teljesíthetnek, mint az egyszerű, szöveges tartalmak.

Sose feledkezz meg tehát arról, hogy minden posztod mellé érdemes egy színes, szemet gyönyörködtető illusztrációt csatolnod, legyen az akár fotó vagy grafika. Ami még ennél is jobb, gondolkodj a manapság egyre népszerűbb videós bejegyzések készítésén!


Légy aktív és megértő


Az online világ lehetővé teszi azt, hogy egy márka szinte azonnal reagálni tudjon a követői által feltett kérdésekre, reklamációkra. A felhasználók pedig az esetek többségében el is várják, hogy kérdéseikre, posztjaikra adott reakció ne várasson többet magára néhány óránál.

Annak érdekében tehát, hogy elnyerd követőid bizalmát, légy saját közösségi felületeiden aktív. Válaszold meg kérdéseiket lehetőleg minél előbb, és a legproblémásabb ügyfeleket is próbáld udvariasan, megértően kezelni.

Teremtsd meg számukra azt a tökéletes felhasználói élményt, amit a konkurenciától egészen biztos, hogy nem kapnának meg!


Légy szórakoztató


Nem csak kisvállalkozások, de a nagy cégek is egyre gyakrabban lépnek ki a komfortzónából és próbálkoznak meg a száraz, szakmai tartalom helyett olyan kontentet gyártani, ami szórakoztatja az embereket. Talán nincs is erre jobb módszer, mint a virális mémek alkalmazása.

Rengeteg új, aktív követőt szerezhetsz, ha a vicces képeket és videókat megfelelő módon integrálod közösségi marketingstratégiádban. A mémek kreatív, ötletes alkalmazása mágnesként vonzza magához az interakciót, és rengeteg megosztást, valamint kommentet képes generálni.


Használj hashtag-eket


A hashtag-ek alkalmazása nem új őrület, azonban továbbra is olyan megoldás, melynek segítségével rengeteg új követőt szerezhetsz magadnak. Válaszd ki a tartalmaidhoz illő, releváns hashtag-eket, és használd őket aktívan. Ilyen módon rengeteg olyan netezőhöz eljuttathatod üzeneted, akiket másképp nem feltétlenül érnének el kampányaid.

Ha nem vagy képben az aktuális trendekkel, nézelődj versenytársaid körében populáris hashtag-ek után vagy használj olyan alkalmazásokat, mint a Hashtags.org vagy a Hashtagify, melyek megmutatják azt, a felhasználók körében épp mi a menő.

Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogyan szerezhetsz több, aktív követőt, olvasd el a 2020-as trendekkel foglalkozó cikkünket is, melyből megtudhatod, mi is lesz idén a menő a közösségi média világában!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média