Kövessen minket a Facebookon!

Hogyan optimalizálja a Facebook az egyidejűleg futtatott hirdetések számát?

2021 első negyedévében várhatóan csökkenti a Facebook az egyidejűleg futó hirdetések számának limitét. Ez elég rosszul hangzik?! Nem feltétlenül! A globális marketingcégek és a kisebb hirdetők stratégiáját figyelembe véve nem is olyan biztos, hogy eddig helyesen használtad a hirdetéseket, különösen, ha az egyidejűleg elindított, folyamatosan módosított, szerkesztett promóciók tanulási- és elérési hatékonyságát vesszük górcső alá!

Tudtad, hogy 10 hirdetésből átlagosan 4 darab kiesik a tanulási folyamatból, ezért egyáltalán nem is ér el vagy nem a megfelelő célcsoporthoz jut el a figyelemfelkeltő üzeneted. Miért? Erről, és a lehetséges optimális stratégiákról is szót ejtünk, figyelembe véve a Facebook új, jövő évben bevezetésre kerülő irányelveit.


Mi az alapgondolat?


A Facebook úgy fogalmaz a változtatás szükségességét alátámasztandó, hogy ha egy hirdető túl sok hirdetést jelenít meg egyszerre, minden hirdetés ritkábban jelenik meg. Ez azonban azt is jelenti, hogy kevesebb hirdetés lép ki a tanulási szakaszból, és felesleges költségeket invesztál a hirdető olyan hirdetésekbe, melyek végül nem érik el a megfelelő címzetteket, hiszen hamarabb „semmisülnek” meg mintsem, hogy a kézbesítési rendszer optimalizálhatná a teljesítményt.


Mi az a tanulási szakasz?


A hirdetés feladását követően ez az az időszak, melyben a Facebook hirdetési rendszere megtanulja, hogyan maximalizálható a hirdetés teljesítménye. A szempontrendszer tartalmaz elérésre, célcsoportra, eseményekre, aktivitásra vonatkozó adatokat. Tehát, ha ebben a szakaszban a túl sok egyidejű hirdetés miatt egyes hirdetések nem kerülnek sorra, akkor ezek nem fogják ellátni eredeti feladatukat: a hatékony vevőszerzést, kattintást, regisztrációt, stb… Minél több hirdetés fut egyidejűleg, statisztikailag annál nagyobb a számszerű lemorzsolódás és anyagi veszteség.


Mit tehetsz?


Határozz meg pontos célokat, légy türelmes a tanulási szakaszban, ne nyúlj bele idejekorán, és ne futtass a kelleténél több hirdetést egyidejűleg, ha a minőségi elérés a cél!

Ha érdekel a téma, és szívesen egyeztetnél szakavatott kollégáinkkal, írj nekünk egy üzenetet, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média