Kövessen minket a Facebookon!

A fiatalok könnyebben kapcsolódnak a közösségi médiának köszönhetően

A Pew Research tanulmányt közölt a közelmúltban a tizenévesek social media használati szokásairól és arról, mit tartanak a közösségi appokon zajló kommunikáció előnyeinek és hátrányainak.


Előnyök


A kutatásból kiderül, hogy a kamaszok többnyire úgy érzik, a közöségi platformok pozitív hatással vannak az életükre és a kapcsolataikra, a néhány negatív tényező ellenére, melyek néhányukat biztosan rosszul érintenek.

Tízből nyolc kamasz úgy érzi, hogy a közösségi média miatt jobban részt vesznek a barátaik életében, 71 százalékuk pedig úgy érzi, van egy hely, ahol megmutathatják a kreatív oldalukat.


Univerzális kapcsolódás


A kamasz social media felhasználók 67 százaléka szerint a közösségi platformok azt az érzést nyújtják, hogy vannak emberek, akik támogatják őket a nehéz időkben, ez pedig pontosan tükrözi az univerzális kapcsolódás közösségi média által teremtett előnyeit.

Összességében a megkérdezettek 32 százaléka mondta, hogy pozitív hatással van az életére a közösségi média, míg csak 9 százalékuk vallotta, hogy a hatás negatív volt. A többség (59 százalék) se pozitív, se negatív hatásról nem számolt be.


Fiúk-lányok


Érdekes adatok jöttek ki nemi eloszlás tekintetében. Úgy tűnik, a lányok sokkal könnyebben terhelődnek túl a sok drámától, ami az appokon zajlik, és a szorongás is több bennük a posztolás kapcsán, mint a fiúkban. A 15–17 éves lányok fele válaszolta, hogy néha vagy gyakran dönt úgy, hogy nem tesz közzé egy bejegyzést, nehogy később a többiek cikizzék a poszt miatt. (A negatív hatások közül a „káros összehasonlítás” emelkedik ki a női felhasználók között. Ez ellen már dolgozik az Insta és a Twitter is).

A fiatalok közösségi média használati szokásai mozgatják a kapcsolódás trendjeit, így jó, ha tisztában vagyunk vele, hogyan látják ezt a világot, és mik a tapasztalataik.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média