Kövessen minket a Facebookon!

Már az asztalról is elérhető a Facebook Messenger

Az elmúlt egy hónapban befutott adatok szerint 100%-kal nőtt a Facebook Messenger asztali gépen történő használata. Ezért a fejlesztők már nem is hagyhatták szó nélkül a dolgot, és elintézték, hogy asztali alkalmazásként is használni lehessen a Facebook Messengert.


Jó, hogy van és kellett, hogy legyen


Igaz ugyan, hogy a legtöbben telefonon nyitják meg az alkalmazást, de most, hogy az otthonokba szorultak az emberek és a közös munkákhoz elengedhetetlen az állandó kapcsolat, a Facebook elérhetővé tette, hogy simán, asztali funkcióként megnyitható legyen, és ne kelljen állandóan a honlapra felmenni.


Talán jöhetett volna előbb, de nem baj


Ennek az újításnak a bejelentése már tavaly megtörtént. Most, amikor szemlátomást nem is jöhetett volna jobban, végre megérkezett. A járvány idejére a videóhívások annyira általánosak lettek, mint a levegővétel, ezzel a lépéssel pedig a munka is sokkal egyszerűbbé vált.


Minden maradt a régiben csak a böngészőt nem kell megnyitni


Asztali alkalmazásként tud futni szépen csendben a háttérben, és azonnal értesít minket, ha üzenetünk érkezett. Természetes az is, hogy mi magunk is beállíthatjuk, hogy melyik üzenetek élveznek éppen prioritást és némíthatjuk azokat az értesítéseket, amiket csak később akarunk elolvasni.

A csoportos videóbeszélgetések is élvezetesebbek, ha nagyobb kijelzőn láthatjuk ismerőseinket és kollégáinkat. Miközben mondjuk részt veszünk egy meetingen, nyugodtan meg tudjuk nyitni a jegyzeteinket vagy azokat a dokumentumokat, amikre a munkához szükség van.

Az asztali funkció Microsoft-ra és Mac-re is egyaránt elérhető. A fejlesztők remélik, hogy ezzel az újítással sikerült tovább segíteni a kapcsolattartást ismerőseinkkel és kollégáinkkal a kijárási korlátozás idejére.

Ha szükséged lenne arra, hogy az időd egy része ne az oldalaid kezelgetésével teljen, keress meg bennünket és segítünk!

Forrás: theverge.com


Szubjektív Média