Kövessen minket a Facebookon!

Ezek a legnépszerűbb social média felületek marketinges szemmel

Egy online marketinggel foglalkozó portál felmérte a követői között, hogy melyik social média platformot választják a legtöbben a social média marketingjük kiépítéséhez. Az eredmények egészen meglepőek, hiszen a TikTok a vártnál sokkal kevesebb eredményt ért el annak ellenére, hogy maga az alkalmazás egyre nagyobb népszerűségnek örvend. De nézzük is, hogy mi derült ki a felmérésekből.


Két felületen is lefuttatták a kérdőívet


Az online marketinggel foglalkozó portál először LinkedIn-en kérdezte a követőit, ahol nem meglepő módon sokan választották a LinkedIn-t. Többen is visszajelezték, hogy ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a LinkedIn-en lett lefuttatva a kérdőív, ezért csináltak egy második kérdőívet Twitteren is. Ezen a platformon már nem rakták bele a Twittert választási opciónak.

Mindkét kérdőív mutatja azt, hogy a TikTok-ot nem sok marketinges használja a marketingstratégiájában. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a TikTokon hirdetni nem minden esetben éri meg a cégeknek. Hiszen a többi social média apphoz képest drágább a hirdetési költsége, és kevesebb emberhez jutnak el a hirdetések, mint például az Instagramon. Azt is mutatják az eredmények, hogy az Instagram a legvonzóbb felület a marketingesek számára. Ez nem meglepő, ugyanis a TikTok után ez a legnépszerűbb social média alkalmazás. Mellesleg a hirdetési költségei is alacsonyabbak, így elsősorban ezt a platformot célozzák meg a marketingesek.

A második lekérdezés alapján a Facebook nagyon lemaradt a többi alkalmazástól. A válaszadók 9,5%-a voksolt a Facebook mellett. A LinkedIn-re a válaszok 24,1% -a érkezett, így a LinkedIn is népszerűbbnek bizonyult a Facebooknál.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média