Kövessen minket a Facebookon!

Bővül a LinkedIn Help Centere

A Help Center kétségtelenül az egyik leghasznosabb funkciója lehet egy közösségi platformnak, ha azt jól alakítják ki a fejlesztők. Ezzel szerencsére a LinkedIn is tisztában van, ezért most a készítők a méltatlanul háttérbe szoruló, ám annál praktikusabb lehetőség bővítésébe fognak.

A Help Center naprakészen tartása nem csak azért fontos, hogy az új felhasználók könnyebben eligazodjanak a platformon. Számtalan olyan probléma merülhet fel az alkalmazások használata közben, amelyre a megoldás nem is olyan egyszerű – ilyenkor kulcsfontosságú, hogy a segítség könnyen elérhető legyen.


Segítségnyújtás újragondolva


A hagyományos modellben a menüponton belül a felhasználóknak maguknak kell megkeresni a válaszokat a problémájukra. Ez sokszor nem olyan egyszerű, hiszen előfordulhat, hogy az átlagember nem tudja beazonosítani, hogy mivel áll szemben. Erre kísérelte meg fellelni a megoldást a fejlesztőcsapat.

Az új elv alapját az képezi, hogy lecsökkenjen a keresgéléssel töltött idő. A megoldást felkutató algoritmus alapját a kontextus képezi, amelyben megnyitja a felhasználó a menüpontot. Ez alapján keresi meg a releváns kérdéseket és válaszokat az eszköztől és az aktuális tevékenységtől függően, így könnyebben fellelhető a megoldás.


Sokoldalú támogatás egyetlen gombnyomásra


A LinkedIn ráadásul nem csak a hagyományos értelemben vett problémákra kínál segítséget. Természetesen a felmerülő hibákra is meglelheted a választ, ha arra van szükséged, de a a készítők ennél tovább is mennek, ha a felhasználóik támogatásáról van szó.

Olyan alapvető kérdésekre is igyekeznek választ adni, mint például hogy hogyan posztolhatsz hatékonyan az oldalon. Ennek köszönhetően bár a változás apró, ám annál praktikusabb, ami sokat lendíthet a későbbiekben a platform használatán.

A frissítés jelenleg csak asztali számítógépekről elérhető, de az ígéretek szerint hamarosan a mobilos alkalmazásba is bekerül majd. Addig is remek lehetőség arra, hogy megismerkedj a funkcióval, így könnyedén használhatod majd minden felületen.

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, kövess minket, hiszen a legfrissebb tartalmakkal várunk. Szeretnéd Te is profin képviselni magadat a közösségi médiában? Bízd ránk az ezzel járó feladatokat, hogy szakértő kezekben lehess!


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média