Kövessen minket a Facebookon!

Új algoritmus rangsorolja a Facebook oldalakat és csoportokat

A Facebook hírfolyam algoritmusának frissítése önmagában nem újdonság. Ám ezúttal a fejlesztés olyan területeket érint, ami sokaknak szívfájdalma, mégpedig a Facebook oldalakat és a csoportokat.

Bizonyára te is belefutottál korábban abba a problémába, amikor az eléréseket csak nyögvenyelősen lehetett feljebb tornászni. Azóta persze ezen már sokat optimalizáltak a fejlesztők, és most úgy tűnik, hogy a hatékonyság érdekében az egész rendszert újragondolják.


Középpontban a felhasználói élmény


Annak érdekében, hogy a frissítés valóban a felhasználók érdekét szolgálja, a Facebook a legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb módszerhez folyamodott. Kérdőívet készítettek mind az oldalakra, mind a csoportokra vonatkozóan, hogy felmérhessék az igényeket.

Ennek köszönhetően a jövőben azokat a posztokat láthatod majd, amelyekre valóban kíváncsi vagy. Azok a tartalmak pedig, amelyekre kevesebb érdeklődést mutatsz, hátrébb kerülnek a rangsorban.


Hogyan működik az új algoritmus?


Az új listázás alapját a priorizálás adja. Ezt az algoritmus az alapján méri fel, hogy milyen régóta vagy a követője egy oldalnak vagy csoportnak, valamint, hogy mennyi aktivitást mutatsz. Tehát a jövőben még inkább megéri majd aktív követői bázist alakítani.

Arról természetesen szó sincs, hogy a többiekhez ne jutnának el a posztok. A kevésbé aktív felhasználók esetében csupán annyi történik, hogy némi görgetés után tűnnek fel ezek a posztok. Ennek az előnye, hogy elsősorban azokhoz a követőkhöz tudsz szólni, akik valóban a célközönségedet alkotják.

Szeretnéd kihozni a maximumot a Facebook-odból? Keress fel minket és segítünk eligazodni a közösségi média világában! Bízd ránk oldalaid kezelését, hogy hatékony marketinggel a vállalkozásod még sikeresebbé válhasson!


Szubjektív Média


Forrás: socialmediatoday.com