Kövessen minket a Facebookon!

Broadcast Channels az Instagram után a Facebookon és a Messengeren is

Az Instagramon elindított Broadcast Channels sikerén felbuzdulva a Meta a Facebookon és a Messengeren is elérhetővé teszi a funkciót, több lehetőséget adva ezzel a felhasználóknak, hogy DM-ben értesítsék posztjaikról a közönségüket.


Minél személyesebb, annál jobb


A Broadcast Channels, magyarul Közvetítéscsatorna egy olyan egyirányú csoportos csevegési lehetőség, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kövessék az alkotókat és a high profile személyeket, akik DM-ben értesíthetik őket a legfrissebb posztjaikról.

Mivel a legtöbb interakció üzeneteken keresztül zajlik mostanában (nem telefonon vagy e-mailben), a közvetítéscsatorna jó platformot biztosít a kommunikációra, és arra, hogy az alkotók személyesebb, bensőségesebb kapcsolatot alakíthassanak ki követőikkel.

Ráadásul a Broadcast Channels eloszlatja az algoritmus okozta elnyomással kapcsolatos aggályokat is – így ugyanis nem fordulhat elő, hogy valaki nem lát egy adott bejegyzést pusztán azért, mert az algoritmus nem mutatja neki.


Facebook és Messenger


A Facebookon az alkotók oldalain is ki lesz emelve a Broadcast Channels, de a hírfolyamban is promotálhatják majd új csatornájukat. Az oldalaknak lehetősége lesz a Messengeren belül is létrehozni közvetítéscsatornát, így közvetlenül követőik postaládájába küldhetik a legújabb posztokat.

Összhangban a felhasználói trendekkel megoszthatók lesznek szövegek, fotók, videók és GIF-ek a csatornacsevegésben, ami által erősödik a közösség, és nő az elköteleződés, tehát a brandeknek különösen ajánlott kommunikációs forma a Broadcast Channels.


Instagramról a Facebookra


Jelenleg a Broadcast Channels az Instagramon csak az alkotók számára érhető el, de a Meta bejelentette, hogy hamarosan az oldalak is létrehozhatnak majd közvetítéscsatornát az alkalmazásban. Ez azt is jelentheti, hogy a brandek oldalai is létrehozhatnak majd broadcast channeleket a Facebookon.

Kíváncsiak vagyunk, hogyan alakul a Broadcasting Channels sorsa, és milyen hatása lesz az alkotók és a brandek kapcsolattartására legelkötelezettebb közönségükkel.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média