Kövessen minket a Facebookon!

Csökken a hirdetések száma Facebook-on?

2020 közepétől limitálja az oldalak által egyidejűleg megjeleníthető hirdetések számát a Facebook. A változás kevés oldalt érint majd, de a platform ígérete szerint ez mind a felhasználóknak, mind a hirdetőknek csak a hasznára válik majd.


Lassú felkészülés


A legnépszerűbb közösségi oldal néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy a jövőben limitálni szeretné azon hirdetések számát, melyeket egy adott oldal egyidejűleg jeleníthet meg a platform hírfolyamában.

Az újítás bevezetését a Facebook jövő év közepére tervezi. Addig a Marketing API új verziója segíti az oldaltulajdonosok felkészülését.

Az új hirdetéskezelő egy olyan funkciót is tartalmaz, melynek feladata, hogy megmutassa az adminoknak, egy adott oldal kezelőjeként egyidejűleg hány hirdetés futtatására lesz lehetőségük.


Miért fontos az újítás?


Ahogyan azt említettük – a Facebook szerint – a változások az oldalak egy kis részét érintik. Egyszerre szolgálják majd az oldalak üzemeltetőinek, valamint követőinek érdekeit. A jelenlegi kimutatások szerint ugyanis a következő a helyzet. Ha egy adott oldal egyidejűleg több hirdetést is futtat, az negatív hatással lehet a teljesítményre.

Ez röviden és tömören azt jelenti, hogy jelenleg minél több reklámunk van, annál kisebb az esély arra, hogy ezek jól teljesítsenek. A várt hatás elérése érdekében tehát mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk.


Még rengeteg idő van


A 2020-as változások után oldalainkkal egyidejűleg kevesebb fizetett reklámot futtathatunk, azonban ezek jóval nagyobb eséllyel jutnak majd el a célközönséghez, mint korábban.

Mivel a Facebook a változást csak jövő év közepére tervezi, így a hirdetőknek rengeteg ideje maradt arra, hogy újragondolják kampányukat.

Annak érdekében, hogy ez sikeres legyen, érdemes utána nézni a platform többi, reklámokat illető újításának is, melyek közül néhánnyal korábban már mi is foglalkoztunk.

Van rengeteg időd és energiád arra, hogy kezeld az oldalaidat? Ha igen, akkor ne olvass tovább! Ha a fentiekhez elkél egy kis segítség, akkor itt kereshetsz minket, mi pedig segítünk majd ebben.

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média