Kövessen minket a Facebookon!

A Meta bejelentette, hogy büntetést szabhat ki azokra a felhasználókra, akik elmulasztják az MI módosította tartalmaik címkézését

A Meta címkézni kezdi az olyan cégek MI-eszközei által létrehozott képeket, mint az OpenAI és a Google, és a saját szintetikus tartalmait is annak érdekében, hogy a felhasználók tisztában legyenek vele, hogy digitálisan készített tartalmakat látnak a Facebookon, az Instagramon és a Threadsen.ni.


Tiszta lesz a kép?


Nemcsak az OpenAI, a Microsoft, az Adobe, a Midjourney, a Shutterstock, az Alphabets és a Google eszközei által kreált képeket címkézi mostantól a Meta, hanem a saját MI-generálta tartalmait is, és ugyanezt várja a felhasználóktól is.
A fájlokba épített láthatatlan jelölők azonban nem biztos, hogy megakadályozzák, hogy a gyanútlan felhasználók továbbosszák a mesterségesen létrehozott vagy módosított tartalmakat.


Új rendszer


A bejelentés egy új rendszer kiépülésének egyik első állomása. A techcégek rajta lesznek, hogy minimalizálják a mesterségesen előállított, valódinak tűnő képekkel való visszaélést.
A mozgóképek és a hangok címkézése bonyolultabb, és még fejlesztés alatt áll. Illetve az MI által generált szövegek jelölésére sincs egyelőre szabályzatuk.

Mivel a korábbi irányelv, miszerint az MI-generálta tartalmat el kell távolítani, már a Meta szerint is tarthatatlan, inkább a felhasználók informálását célzó címkézés mellett döntenek. Hiszen a tendencia az, hogy egyre több mesterséges és hibrid tartalom lesz elérhető, mint korábban.

Tudj meg többet a címkézésről itt.

Forrás: reuters.com


Szubjektív Média