Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook frissítései támogatnak a jutalmazásban

A Facebook bevezette tesztelésre az úgy nevezett „Community Awards” funkciót, amivel értékelni lehet a csoportokban való aktivitást az oldalon. Lássuk, hogy pontosan mit is takar ez a frissítés.


Ösztönözni próbálja a felhasználókat bizonyos tartalmak gyártására


Tavaly a Facebook bevezetett egy bizonyos „Group Expert” minősítést, aminek segítségével meg lehet jelölni a csoportban a több tudással rendelkező embereket. Ezt az irányvonalat most folytatják azzal, hogy innentől kezdve a csoportok adminjai külön-külön is értékelni tudják az értékes tartalmat gyártó csoporttagokat.

Ez várhatóan pozitív hatással lehet a Facebook csoportok aktivitására. Hiszen ezzel a funkcióval meg tudják jelölni a csoport vezetői az általuk minőséginek talált tartalmat, és jutalomban tudják részesíteni a készítőiket. Ezzel motiválhatják a csoport többi résztvevőjét is az adott kontent gyártására.


Növelheti a Facebook felhasználók aktivitását


Nem mehetünk el a tény mellett, hogy a Facebook felhasználók aktivitása jelentősen csökkent az elmúlt években. Felmérések szerint ennek az lehet az egyik legfőbb oka, hogy rengeteg politikai jellegű tartalom található a platformon, ami megosztja az embereket.

Ezt a problémát is részben orvosolni tudja ez a frissítés. Amint a legtöbb bevezetett funkció, ez is azt támogatja, hogy minél pozitívabb és elfogadóbb közösségek alakulhassanak ki a platformon. Az, hogy eddig mennyire sikeres ez a küldetése a vállalatnak, az egyelőre homály: a közelmúltban nem közöltek jelentéseket az oldalon tett aktivitás mennyiségről.

Ugyanakkor az újabb funkciók bevezetéséből arra lehet következtetni, hogy a pozitivitást ösztönző frissítések működnek. Ha nem így lenne, akkor a vállalat nem fektetné az erőforrásait az előállításukba.

Szerinted hasznosak lehetnek ezek az újítások? Ha segítségre lenne szükséged az online marketing területén, nyugodtan keress fel minket.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média