Kövessen minket a Facebookon!

Az asztali feltöltés lehetőségét teszteli az Instagram

Új funkció tesztelésébe kezdtek az Instagram fejlesztői, melynek célja, hogy a jövőben ne csak okostelefonról, de akár laptopról vagy PC-ről is gyorsan és egyszerűen tölthessünk fel tartalmakat a platformra.

Ha a megoldás beválik, azzal régi adósságot törlesztenek, hiszen az asztali feltöltés lehetőségének hiánya korábban rengeteg közösségi marketinges munkáját nehezítette meg.


Egyetlen ikon, mely mindent megváltoztat


Az új funkció az asztali alkalmazást egyetlen apró ikonnal bővítve tenné lehetővé. Az asztali Instagram applikáció felső sávjához hozzáadott „+” ikon azonban hatalmas előrelépés lenne, hiszen segítségével a felhasználók egyetlen kattintással tölthetnének fel képeket vagy videókat közvetlenül a számítógép merevlemezéről. Az így feltöltött képeket ezután meg is szerkeszthetnék és elláthatnák a mobilos verzióból már jól ismert szűrőkkel és egyéb kiegészítőkkel.

Erre korábban – bármilyen meglepő – asztali gépről vagy laptopról nem volt lehetőség. Kizárólag abban az esetben, ha különböző, böngészőnkhöz tervezett bővítmények vagy egyéb, trükkös megoldások segítségét vettük igénybe. Még egy lehetőség volt eddig, ha hitelesített üzleti, esetleg alkotói profillal rendelkeztünk.

Ez már csak azért is furcsa, mert ezt a lehetőséget leszámítva az applikáció az asztali változatában is teljes értékűen használható. A fejlesztők azonban egészen idáig úgy érezték, hogy az alkalmazás legfontosabb funkciójára valamiért csak a mobilos felületen van szükség.


Leginkább a marketingesek munkáját könnyíti meg


Az asztali feltöltés lehetősége sok marketinges számára jelenthet majd könnyebbséget, hiszen, ha beválik, nem csak okostelefonról, de laptopról vagy PC-ről is egyszerűen és hatékonyan használhatjuk végre az egyik leghatékonyabb közösségi platformot.

Ez azt jelenti, hogy az általuk irányított kampányokat egyetlen eszközről, gyorsabban és hatékonyabban kezelhetik, és minden szempontból kézben tarthatják az Instagram profilok irányítását.

Ha vannak kérdéseid vagy segítségre szorulnál az online marketing területén, lépj kapcsolatba velünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média