Kövessen minket a Facebookon!

Hamarosan elárasztják az Instagramot a szponzorált tartalmak

Azt talán már mindnyájan megszokhattuk, hogy Instagram hírcsatornánkon időről időre akaratunk ellenére is megjelennek a különböző cégek és nagyobb követőtáborral rendelkező influencerek szponzorált bejegyzései.

Az azonban, amit a platform üzemeltetői június elején jelentettek be, újabb szintre emeli a hírfolyamunkat elárasztó, kéretlen tartalmakkal kapcsolatos aggályainkat.


A hirdetők javára újít az applikáció


Az Instagram vezetősége június elején egy újfajta hirdetési mód, az úgynevezett márkázott tartalom (branded content) megjelenését jelentette be a platformon. A márkázott tartalmak lényege, hogy mostantól a cégek nem kizárólag az adott influencerek szponzorálásával, de külön, kiemelt tartalmak megjelenésével is elérhetik célközönségüket.

A módszer működése egyszerű. A cégek továbbra sem tesznek le az influencer-marketing által nyújtott előnyökről, és megmarad a hirdetések organikus tartalomjellege. A külön kiemelésnek köszönhetően a szponzorált posztok azonban nem kizárólag azoknak a hírfolyamában jelennek majd meg, akik a céggel szerződésben álló influencereket követik. Egy algoritmus segít abban, hogy a felhasználói szokásaik és követési listájuk alapján relevánsnak gondolt fióktulajdonosokat is elérjék a márkázott hirdetések.


Azt ígérik, nem terhelnek túl


Az új formátum alkalmazásához természetesen az influencerek beleegyezése is szükséges. A cég kizárólag akkor dolgozhat szponzorált posztokkal, ha ebbe a fizetett véleményvezérek is beleegyeznek.
Ilyen módon jóval több, olyan felhasználóhoz is eljut az üzenet, akik egyébként nem követnek egy adott témával foglalkozó, adott céggel szerződéses kapcsolatban álló influencert.

Az Instagram pedig azt ígéri, hogy hírfolyamunkat a jövőben sem fogja az eddiginél több hirdetéssel terhelni. Ezzel szemben relevánsabb, számunkra is értékesebb reklámokat láthatunk majd. A vezetőség azt is hozzátette, hogy a márkázott tartalom megjelenése csak a kezdet, hiszen a jövőben szeretnének minél aktívabban dolgozni azon, hogy mind a felhasználók, mind az influencerek és a hirdetők számára vonzóbbá és értékesebbé tegyék a platformot.

Egy kis segítségre lenne szükséged a közösségi médiában, hogy a vállalkozásodnak ezen oldala is erősödhessen? Keress fel minket, hogy csapatunk támogathasson ebben.

Forrás: digitaltrends.com


Szubjektív Média