Kövessen minket a Facebookon!

Végre megjelennek a hosszabb videók a TikTokon

A TikTok korábban már tett kísérleteket arra nézve, hogy a felhasználók hosszabb videókat tehessenek közzé. A nagy hír viszont az, hogy a következő hetekben kiterjeszti a lehetőséget, így az összes felhasználó számára elérhető lesz az új opció.


Kreatívan rövid idő alatt


A TikTok hatalmas sikereket könyvelhet el magának a közösségi média történelmében, hiszen folyamatosan növekszik és lassan egymilliárd felhasználóval büszkélkedhet. A „TikTokkerek” kreatív tartalmai eddig kizárólag 1 percbe voltak besűrítve, viszont a fejlesztők kísérleteket tettek arra, hogy bizonyos felhasználók hosszabb videókat is közzé tehessenek.

Úgy tűnik, a TikTok elégedett volt az eredményekkel, hiszen bejelentette, hogy a következő hetekben az alkotók világszerte képesek leszek 3 perces videókat is megosztani a közönségükkel. Az eddig használt 1 perces formátum arra késztette az alkotókat, hogy még kreatívabbak legyenek a tartalomgyártásban. Komoly kihívások elé állította őket, hogy szinte minden történetet képesek legyenek 1 perc alatt elmesélni. Az alkotóktól gyakran hallottuk, hogy még több időt szeretnének kapni a fejlesztőktől.


Értesítést kapsz, ha már elérhető a háromperces opció


Bár a hosszabb formátum minden bizonnyal hasznos az olyan témáknál, mint például az oktatóanyagok, mindenesetre nagy talány, hogyan használják majd ki a felhasználók a hosszabb időt. Az utóbbi időben az összes rövid videó megosztására is alkalmas platform meghosszabbította a feltölthető videók maximális hosszúságát, például az Instagram nemrégiben 30 másodperces korlátját növelte.

A nagy kérdés az, hogy vajon az új opció a TikTokon inkább a tartalom egyediségének romlásához vagy javulásához vezet? A figyelmet jobban megragadja majd a hosszabb videók lehetősége vagy a tartalomkészítők kreativitásának rovására megy majd inkább az új opció? Kíváncsian várjuk a véleményeket és tapasztalatokat.

Ha támogatásra lenne szükséged online marketing témában, akkor kérd a mi segítségünket !

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média